ΠΟΛΙΤΙΚΗBUSINESSNOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΣΦΑΛΙΣΗΕΠΙΧ/ΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η λύση για τα POS στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση- Μόνον εφόσον γίνεται είσπραξη ασφαλίστρων απαραίτητη η εγκατάστασή τους

Υπόσχεση - δέσμευση κυρίου Θεοχάρη

Την δέσμευση ότι η υποχρεωτικότητα των POS στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση θα ισχύει μόνο για όσους κάνουν είσπραξη ασφαλίστρων θα κάνει πράξη η κυβένηρηση.

Αυτό αποσπάσθηκε ως υπόσχεση από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη μετά από τις πολλές συζητήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι του ΕΕΑ ο πρόεδρος κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο ΓΓ. κ. Δ. Γαβαλάκης και σε συναντήσεις και σε τηλεφωνικές επικοινωνίες προκειμένου να εξαιρεθεί η διαμεσολάβηση από την αδιάκριτη επιβολή της νέας νομοθεσίας.

Οπως δηλώθηκε προσφάτως στους εκπροσώπους του ΕΕΑ και ανακοινώθηκε από τον κ. Θεοχάρη στην επετειακή εκδήλωση της ΠΟΑΔ για τα 40 έτη ενεργοποίηση στην αγορά, μόνον εφόσον γίνεται είσπραξη ασφαλίστρων θα πρέπει να υπάρχει POS και αναμένεται να υπάρξει και περαιτέρω διευκρίνηση καθώς είχε αναλυθεί πλήρως στον υφυππουργό η διαδικασία που ακολουθείται από την διαμεσολάβηση και συγκεκριμένα για τα POS τεκμηριώθηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στους Ασφαλιστικούς Πράκτορες καθώς οποιαδήποτε είσπραξη ασφαλίστρων πραγματοποιείται με την ιδιότητα του εντολοδόχου.Εν αναμονή ακόμα κάποιων νέων αναλυτικότερων στοιχείων.

ΠΗΓΗ insurance-eea.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button