ΥΓΕΙΑ

Ανακαινίζεται το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας – Έπεσαν οι υπογραφές

Το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας ανακαινίζεται και σήμερα έπεσαν οι σχετικές υπογραφές.
Αναλυτικότερα ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας παρέστησαν σήμερα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στην υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, συμβατικής αξίας 5.588.368,96 ευρώ, με διάρκεια εκτέλεσης 14 μήνες.

Η διαδικασία έγινε με την επιμέλεια του ΤΑΙΠΕΔ που εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος και ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για την υλοποίηση του προγράμματος RRF στις υποδομές Υγείας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής κ. Παναγιώτης Στάθης και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας Κ/Ξ Τροπή ΑΕ – Τάλως ΑΤΕ κ. Αριστείδης Κουρτίδης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Είναι καταπληκτικό που την πρώτη μου μέρα στο Υπουργείο Υγείας η πρώτη υπογραφή που μπαίνει είναι η ανακαίνιση ενός Κέντρου Υγείας που το είχα δει πολλές φορές κατά το παρελθόν και ομολογώ ότι παρά την καταπληκτική δουλειά που κάνει το προσωπικό, η υποδομή του ήταν πραγματικά πολύ παρωχημένη. Είναι λοιπόν σημαντικό αυτό που γίνεται σήμερα για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας των συμπολιτών μας. Θερμά συγχαρητήρια».

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων πώς το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας θα γίνει πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας, θα συνδεθεί με την Ιατρική Σχολή Αθηνών και θα είναι ένα από τα κομβικά σημεία που θα έχουμε σε όλη τη χώρα προκειμένου να περάσουμε στη νέα εκδοχή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Παναγιώτης Στάθης δήλωσε:

«Προχωρήσαμε στην υπογραφή της συμβάσεως για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας. Μια πολύ ζωτική μονάδα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την 1η ΥΠΕ. Αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση της μονάδας του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας και εντάσσεται στο πρόγραμμα RRF. Σε αυτό, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, τις ενέργειες του Υπουργού και της Αναπληρώτριας Υπουργού, έχουν ενταχθεί άλλα 10 κέντρα υγείας και έχουμε συμπληρωματικά υποβάλει και πρόταση για επόμενα 10. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι γύρω στα 42 εκατομμύρια ευρώ και ο προϋπολογισμός για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας ανέρχεται στα 5.888.000 ευρώ».

Ο κοινός εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας Κ/Ξ Τροπή ΑΕ – Τάλως ΑΤΕ κ. Αριστείδης Κοσμίδης δήλωσε:
«Είναι τιμή μας που έχουμε αναλάβει αυτό το έργο. Θα φροντίσουμε να γίνει ποιοτικά και στους χρόνους που έχουμε δεσμευτεί με τη σύμβασή μας».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Δείτε επίσης
Close
Back to top button