ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποφυλακίστηκε η χήρα του καρδιολόγου που δολοφονήθηκε από τον εραστή της στη Σητεία

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον η 43χρονη χήρα του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του στη Σητεία Κρήτης το 2017. Πριν από πέντε χρόνια η 43χρονη είχε κριθεί ομόφωνα ένοχη, όπως και ο 42χρονος πρώην εραστής της.

Σπίτι της επέστρεψε η 43χρονη χήρα του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, του καρδιολόγου που έπεσε θύμα δολοφονίας τον Οκτώβριο του 2017 στη Σητεία της ανατολικής Κρήτης.

Η γυναίκα που είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε κάθειρξη 15 ετών για συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας του συζύγου της, έμεινε περίπου 5,5 χρόνια στη φυλακή, και αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους.

Ισόβια και στους 2 πρωτόδικα

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχους, τόσο τη 43χρονη χήρα του αδικοχαμένου γιατρού, όσο και τον 42χρονο πρώην εραστή της.

Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 42χρονο πρώην αστυνομικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση).

Όπως σημειώνει το neakriti.gr, η 43χρονη είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να μετατραπεί η κατηγορία που της είχε αποδοθεί από άμεση συνέργεια σε απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου μετέτρεψε την κατηγορία από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, σε ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, και η χήρα του καρδιολόγου καταδικάστηκε – και αυτή – σε ισόβια κάθειρξη.

Ποινή 15 ετών από το Εφετείο

Ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο, η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, που έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 42χρονο πρώην αστυνομικό της βουλγαρικής αστυνομίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα, επιβάλλοντάς του ισόβια κάθειρξη (συν ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 1.800 ευρώ για παραβάσεις περί όπλων) και θα παραμείνει πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διαφοροποιήθηκε από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με τη 43χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία και την έκρινε ένοχη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, επιβάλλοντάς της τελικά ποινή κάθειρξης 15 ετών, ανοίγοντας τον δρόμο της αποφυλάκισης, όπως και έγινε τελικά.

To άρθρο Αποφυλακίστηκε η χήρα του καρδιολόγου που δολοφονήθηκε από τον εραστή της στη Σητεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button