ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Από 7 έως 8,2 ευρώ το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών

Την έγκρισή της έδωσε σήμερα Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για την είσοδο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το εύρος τιμών προσφοράς, εντός του οποίου θα γίνει η διάθεση των 90 εκατ. μετοχών ΔΑΑ κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ ορίσθηκε σε 7,00 έως 8,20 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάθεση δεν αποκλείεται να γίνει και κάτω του Εύρους Τιμών Προσφοράς, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, το άνω άκρο του έυρους τιμών έχει συμφωνηθεί να μην μεταβληθεί. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η άντληση 670 έως 784 εκατ. ευρώ.

Η τελική τιμή προσφοράς θα καθοριστεί 1η ή 2η Φεβριουαρίου, δεδομένου ότι οι δημόσιες εγγραφές θα υλοποιηθούν από 25 Ιανουαρίου έως 1η Φεβρουαρίου. Η τιμή διάθεσης θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και θα κοινοποιηθεί με δημόσια ανακοίνωση. 

Η τιμή προσφοράς θα είναι η ίδια τόσο για τους Έλληνες επενδυτες, όσο και για τους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Η AviAlliance, σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί, θα καταβάλει υπερτίμημα 19% επί της τελικής τιμής διάθεσης στους νέους ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές. 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 1009η/24.01.2024 συνεδρίασή του ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ A.E.» για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα υφισταμένων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών από τον πωλητή μέτοχο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της εταιρίας στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘310545344564279’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button