ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Αυξάνονται τα μπλόκα κατά της εισόδου Ουκρανικών φορτηγών, σε Πολωνία και Σλοβακία

Να αποκαταστήσει το καθεστώς των αδειών που περιορίζει τη διέλευση Ουκρανών οδηγών φορτηγών, θα ζητήσει με «κατηγορηματικό» τρόπο η Πολωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι την ώρα που Πολωνοί και Σλοβάκοι οδηγοί αποκλείουν αρκετά συνοριακά περάσματα προς την Ουκρανία.

Ο αποκλεισμός πραγματοποιείται ήδη από τις 6 Νοεμβρίου ζητώντας από την ΕΕ να επαναφέρει το σύστημα σύμφωνα με το οποίο οι ουκρανικές επιχειρήσεις χρειάζονται άδειες για να λειτουργήσουν στο ευρωπαϊκό μπλοκ και το ίδιο ισχύει για την είσοδο Ευρωπαίων οδηγών φορτηγών στην Ουκρανία.

Οι άδειες καταργήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι.

«Θα ζητήσουμε με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την επαναφορά των αδειών μεταφοράς για τους Ουκρανούς οδηγούς», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι σε δημοσιογράφους.

Το παράδειγμα των Πολωνών οδηγών ακολούθησαν οι Πολωνοί αγρότες και στη συνέχεια οι Σλοβάκοι οδηγοί φορτηγών. Καταγγέλλουν ότι οι Ουκρανοί συνάδελφοί τους προσφέρουν φθηνότερες τιμές για τις υπηρεσίες τους και ότι μεταφέρουν επίσης προϊόντα εντός της ΕΕ αντί απλά μεταξύ του ευρωπαϊκού μπλοκ και της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button