ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικό «σαφάρι» της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας στις ΗΠΑ

Επενδυτικό «σαφάρι» για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων στην Τουρκία οργανώνει από τις 11 Ιανουαρίου του 2024 στις ΗΠΑ η διοικήτρια της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας, Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν.

Στην «Ημέρα Επενδυτή» η κ. Ερκάν θα συναντηθεί με περισσότερα από 200 ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων επενδυτικών funds του κόσμου που διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 50 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την ενίσχυση της τουρκικής οικονομίας.

Εκτός από την JP Morgan, μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζουν η Goldman Sachs, η PIMCO, η Vanguard, η Blackrock, η UBS και η Morgan Stanley. Μία δεύτερη «Ημέρα Επενδυτή» θα διοργανωθεί στην Τουρκία το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Στην παρουσίαση της τουρκικής οικονομίας στους επενδυτές στις ΗΠΑ επρόκειτο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, να συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος ανέβαλε την τελευταία στιγμή το ταξίδι του επικαλούμενος φόρτο εργασίας στην Άγκυρα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας έλαβε την απόφαση να ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές ιδίως μετά τη μείωση του πενταετούς ασφαλίστρου πιστωτικού κινδύνου (CDS) της Τουρκίας από 700 σε 300 μονάδες βάσης και την αύξηση των συναλλαγματικών αποθεματικών της σε επίπεδα ρεκόρ άνω των 145 δισ. δολαρίων.

Η συνάντηση θα περιλαμβάνει λεπτομερείς τεχνικές παρουσιάσεις σχετικά με τη μακροοικονομία, τη νομισματική πολιτική, τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τον τραπεζικό τομέα.

Η Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν θα κάνει μία παρουσίαση με τίτλο «Νομισματική πολιτική και προοπτικές πληθωρισμού» και θα ακολουθήσει πάνελ σχετικά με τα τουρκικά περιουσιακά στοιχεία.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης συνεδρίες με αντικείμενο την πορεία του αποπληθωρισμού, τη στρατηγική των συναλλαγματικών διαθεσίμων και τον τραπεζικό τομέα σε σχέση με το ρυθμιστικό πλαίσιο για την επίτευξη των στόχων της μακροπροληπτικής πολιτικής. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την καταληκτική συνεδρία στην οποία η κ. Ερκάν θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

To άρθρο Επενδυτικό «σαφάρι» της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας στις ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button