ΑΣΦΑΛΙΣΗΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εσείς ακόμα να ασφαλίσετε το σπίτι σας???

Γράφει ο Διαμαντής Γιάννης Ασφαλιστικός πράκτορας

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες τεράστιων καταστροφών που πλήττουν πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν περιορίζονται απλά σε βροχοπτώσεις, αλλά πλέον δημιουργούν χειμάρρους με καταστροφικες επιπτώσεις.

Το ατύχημα που μπορεί να μας κοστίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ ,υπήρχε ανέκαθεν ως ενδεχόμενο. Όμως σήμερα υπάρχει η διαφορά, ότι το ποσό που απαιτείται για την αποκατάσταση των συνεπειών, είναι δυσεύρετο και δεν υπάρχει η υποστήριξη της τράπεζας για χρηματοδότηση.

Το  παράδειγμα του γείτονα μου είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί σήμερα.
Ή γυναίκα του μαγειρευε στην κουζίνα και άφησε στην εστία μία πετσέτα απο αφηρημάδα. Πετάχτηκε για λίγο στο παιδικό δωμάτιο, για να βοηθήσει την μικρή της κόρη σε μία άσκηση για το σχολείο, και η πετσέτα άρπαξε φωτιά .

Οι φλόγες άρχισαν να καίνε το ντουλάπι της κουζίνας και η φωτιά επεκτάθηκε και στα διπλανά ντουλάπια. Μέσα σε 15 λεπτά κάηκε ολόκληρη η κουζίνα του σπιτιού και ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Η φωτιά περιορίστηκε στον χώρο της κουζίνας, ωστόσο ο καπνός μεταφέρθηκε και στα υπόλοιπα δωμάτια. Αφού η οικογένεια ήταν καλά στην υγεία της, αρχίζει να αναζητά λύσεις αποκατάστασης της ζημιάς. Το κόστος δεν ήταν μεγάλο, όμως εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε διαθέσιμη αποταμίευση για να το καλύψει.

Το μεγαλύτερο παιδί, διέκοψε το φροντιστήριο και κάποιες εξωσχολικες δραστηριότητες για να περιοριστούν τα έξοδα της οικογένειας και η ζημιά κατάφερε να αποκατασταθεί πλήρως μετά από  4 μήνες.
4 μήνες χωρίς κουζίνα και 4 μήνες με την εισπνοή του καπνού απο όλη την οικογένεια, επειδή το συνεργείο αποκατάστασης ήθελε όλο το ποσό προκαταβολικά για να επισκευάσει τις ζημιές και να βάψει το σπίτι.

Όλο αυτό θα είχε αποφευχθεί αν το σπίτι ήταν ασφαλισμένο για το ενδεχόμενο της πυρκαγιάς.
Και παρακαλώ τον αναγνώστη του άρθρου να μην βιαστεί να πει ότι αυτή η περιπέτεια έτυχε σε άλλους και όχι στον ίδιο.
Ό αυριανός πελάτης του συνεργείου ανακαινισεων θα είσαι εσύ, ο γείτονας σου, ο συγγενής σου.
Όλοι αυτοί που έπαθαν ζημιά, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Όλοι πίστευαν ότι δεν θα τύχει σε αυτούς και Όλοι ήταν σίγουροι για αυτό.

Ή ασφάλιση περιουσίας, είναι ένας κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης που διαχρονικά έχει αποδείξει την αξία του και την χρησιμότητα του σε όλες τις δύσκολες στιγμές μιας οικογένειας.

Ειδικά τώρα,  που το ίδιο το κράτος δίνει κίνητρο με έκπτωση του ΕΝΦΙΑ για να ασφαλιστει η ιδιωτική περιουσία, πιστεύω πως κανένας δεν έχει δικαιολογία για να μην ασφαλιστεί.

Με εκτίμηση και ασφαλιστική συνείδηση

 Διαμαντής Ιωάννης 

Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button