ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η πιο αφράτη βασιλόπιτα – ΤΑ ΝΕΑ

Υλικά 

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • 500 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 1 Λεμόνι, το ξύσμα του
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ.άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

1. Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίξτε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα και χτυπήστε για άλλα 2-3 λεπτά.

2. Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε άλλο 1 λεπτό. Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και συνεχίστε το χτύπημα στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.

3. Ρίξτε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (28 εκ) βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τυλίξτε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετήστε το μέσα στο μείγμα.

4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

5. Τοποθετήστε την βασιλόπιτά σας σε μια πιατέλα και πασπαλίστε την με την ζάχαρη άχνη.

Τελευταία Νέα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button