ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Streem Global εξαγόρασε εγκαταστάσεις logistics στη Βόρεια Ελλάδα

Εξαγόρασε σύγχρονες εγκαταστάσεις logistics στη Βόρεια Ελλάδα η Streem Global AE, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης που υλοποιεί, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στον κλάδο logistics στη ΝΑ Ευρώπη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, η Streem Global AE προχώρησε στην απόκτηση σύγχρονης εγκατάστασης logistics στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, τη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή στην Ελλάδα, με επιφάνεια 33.000 τ.μ., σε οικόπεδο 60.000 τ.μ. κοντά στο Καλοχώρι, τον δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό κόμβο της περιοχής.

Το σημείο χαρακτηρίζεται ως στρατηγική θέση, καθώς βρίσκεται δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και 12 χλμ. από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα logistics hub με σύγχρονες υποδομές και διάταξη που φιλοξενεί χύδην και παλετοποιημένα φορτία, διασφαλίζοντας υψηλή λειτουργική απόδοση και παραγωγικότητα.

Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ύπαρξη σιδηροδρομικής υποδομής εντός της εγκατάστασης που συνδέεται με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και μπορεί να υποστηρίξει τη μεταφορά φορτίων, με χρήση τρένου προς την κεντρική Ευρώπη.

«Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της διοίκησης της Streem Global που στοχεύει στην δημιουργία ενός one stop shop στον κλάδο των logistics με ισχυρό διεθνές αποτύπωμα μέσω της δημιουργίας ενός ισχυρού ομίλου εταιρειών που θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες logistics στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά στην Streem Global AE υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι «είναι ο End to End συνεργάτης για υπηρεσίες αποθήκευσης και μεταφοράς προϊόντων από και προς την Ευρώπη, με την Ελλάδα να αποτελεί την πύλη εισόδου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Η Streem Global εξαγόρασε εγκαταστάσεις logistics στη Βόρεια Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button