ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανησυχία μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο – Διασωληνώθηκε φοιτητής

Συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Πάτρας και αναστάτωση στους κόλπους της Πανεπιστημιακής κοινότητας, προκάλεσε το τρίτο κατά σειρά κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίστηκε σε φοιτητή του ιδρύματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24 ο 20χρονος φοιτητής νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση στον «Άγιο Ανδρέα» και αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον φοιτητή βρήκαν οι γονείς του σε άσχημη κατάσταση στο σπίτι του.

Ανησυχία στη φοιτητική κοινότητα

Στους επιστήμονες επικρατεί έντονος προβληματισμός και βέβαια στη φοιτητική κοινότητα μεγάλη αναστάτωση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίζεται σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών το τελευταίο διάστημα.

Το πρώτο περιστατικό κατεγράφη στα μέσα του Ιανουαρίου όταν πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών νόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε γνωστό όταν φοιτήτρια του μαθηματικού τμήματος αισθάνθηκε αδιαθεσία στα τέλη Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης για την κατάληψη που γινόταν στο πανεπιστήμιο και κατέρρευσε. Η 20χρονη φοιτήτρια αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button