ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με τις τράπεζες πάνω από τις 1350 μονάδες

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και το Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρεί την έβδομη συνεχόμενα ανοδική συνεδρίαση στις 1352 μονάδες και με άνοδο 0,37% και συναλλαγές που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών. Οι ξένες αγορές δείχνουν να απελευθερώνονται μετά τα χτυπήματα της RAF στους Χούθι, σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα και το πέρασμα από την διώρυγα του Σουέζ. Ημέρα αποτελεσμάτων στη Wall Street σήμερα και γύρισμα των δεικτών χθες, παρά την αύξηση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο σε 3,4% στις ΗΠΑ με παράλληλη αύξηση των θέσεων εργασίας. Ασφαλώς και υπάρχουν ανησυχίες ως προς τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων.

Στην Ελλάδα, οι προκλήσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι μεγάλες κι αυτό φαίνεται από τις πρώτες μέρες του 2024. Placement στην Πειραιώς, εισαγωγή του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο, χθες η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την έκδοση ομολογιακού από την Autohellas και τις επόμενες μέρες αναμένεται αντίστοιχη έγκριση και για την Ιντραλότ.

Πάνω από το 1,60 ευρώ η Alpha Bank, στα 6,95 ευρώ η ΕΤΕ που κοιτάζει τα 7 ευρώ, στο 1,72 ευρώ η μετοχή της Eurobank και στα 3,50 πάτησε η μετοχή της Πειραιώς. Και οι τέσσερις συστημικές βρίσκονται αντιμέτωπες με νέα υψηλά αυτή την ώρα.

Στα 7,55 ευρώ σκαρφαλώνει η μετοχή της Cener, τα 6 ευρώ κοιτάζει η Βιοχάλκο, ενώ ήπια διόρθωση βγαίνει στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, στα 2,18 ευρώ. Σταθεροποίηση, στα 12,30 ευρώ η ΔΕΗ, πάνω από τα 27,30 ευρώ η Coca Cola, στα 7,14 ευρώ υποχωρεί η HelleniQ Energy, στα 24,82 ευρώ ενισχύεται η ΜΟΗ και στα 37,82 ο Μυτιληναίος. Αντίδραση στα 13,14 ευρώ βγάζει ο ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘310545344564279’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button