ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μπορίσοφ (Elounda Hills): Ονειρό μου να δημιουργήσω ένα από τα ομορφότερα έργα στη Μεσόγειο

Στην τελική ευθεία μπαίνει όπως όλα δείχνουν η επένδυση του mega project Elounda Hills, στην ομώνυμη περιοχή της Ελούντας Λασιθίου.

Σε συνάντηση που είχαν χθες, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, ο ιδιοκτήτης του κατασκευαστικού ομίλου Mirum Βιτάλι Μπορίσοφ με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη, ο κ. Ρώσος επενδυτής αποκάλεσε την επένδυση έργο της ζωής του, τονίζοντας ότι όνειρό του είναι να δημιουργήσει ένα από τα ομορφότερα έργα της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, το έργο, τόσο σχεδιαστικά, όσο και από άποψη χρηματοδότησης, είναι πλέον έτοιμο, αφού τρεις ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να το στηρίξουν ουσιαστικά.

Ο κ. Μπορίσοφ τόνισε επίσης ότι η επένδυση θα είναι απολύτως εναρμονισμένη με το περιβάλλον, προκειμένου να μη χαλάσει η ισορροπία που σήμερα υπάρχει, ενώ εξέφρασε την πρόθεση του, ν’ αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην περιοχή, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να συνδράμει ουσιαστικά στην ολοκλήρωσή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ανατολή», ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, διαπιστώνοντας την κοινή φιλοσοφία, αναφορικά με τους άξονες υλοποίησης της συγκεκριμένης επένδυσης, τόνισε ιδιαίτερα ότι οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις υπάρξουν θα πρέπει να εναρμονίζονται με τον τόπο και την ταυτότητά του.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα πρώτες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο ήδη από τη δεκαετία του ’60 (απαρχή του τουρισμού) που υλοποιήθηκαν με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και τον τόπο συνολικότερα, υπογραμμίζοντας ότι κάτι ανάλογο θα πρέπει να συμβεί και με τη μεγάλη αυτή επένδυση.

Επιπλέον, ο κ. Μενεγάκης αναφερόμενος στη συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου, σε ζητήματα (δίκτυα ύδρευσης – υποδομές), δήλωσε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Τη στήριξη του Δήμου ζήτησε επίσης και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αγγελιδάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι η συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, θα πρέπει να είναι διαρκής, ιδιαίτερα τον μήνα Φεβρουάριο, όταβ θα υπάρξει η σχετική αδειοδότηση και θα ξεκινήσουν τα έργα υποδομής.

Πηγή: anatolh.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button