ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο ρεκόρ για τον S&P – Έχασε τις 38.000 ο Dow Jones – Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street. Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, το γεγονός ότι ο Dow Jones έχασε τα επίπεδα των 38.000 μονάδων που είχε κατακτήσει χθες (22.1.2024), ενώ ο S&P πραγματοποίησε νέο ιστορικό υψηλό.

Έτσι λοιπόν ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στην Wall Street υποχώρησε κατά 96,36 μονάδες ή 0,25% και διαμορφώθηκε στις 37.905,45 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 πρόσθεσε 14,17 μονάδες ή 0,19% και έκλεισε στις 4.864,60 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 65,66 μονάδες ή 0,43% στις 15.425,94 μονάδες. 

Πλέον η αγορά κινείται στους ρυθμούς ανακοίνωσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, παρακάμπτοντας για ώρα τουλάχιστον τον προβληματισμό που ούτως ή άλλως υπάρχει για την πορεία των επιτοκίων της Fed τους επόμενους μήνες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται σειρά μακροοικονομικών ανακοινώσεων που περιλαμβάνει τους δείκτης PMI για τις υπηρεσίες, το ΑΕΠ δ’ τριμήνου και τον δείκτη για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης και αναμένεται πάντως να επαναφέρει στο επίκεντρο της προσοχής τις επιδόσεις της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, αναζωπυρώνοντας και πάλι τη συζήτηση για το πότε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει να χαλαρώνει την πολιτική της.

Στα χαρακτηριστικά της ημέρας, τα ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 8% καταγράφει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street για την μετοχή της Netflix, καθώς ο κολοσσός του streaming ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών αναφορικά με τον αριθμό των συνδρομητών που προσέθεσε κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου του 2023.

Ειδικότερα, η Netflix ανακοίνωσε χθες πως ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών της ανέρχεται στα 260,8 εκατομμύρια, τη στιγμή που αναλυτές σε έρευνα της LSEG ανέμεναν 256 εκατομμύρια. Μέσα στο δ’ τρίμηνο, η Netflix πρόσθεσε 13,1 εκατ. συνδρομητές, καθώς στο γ’ τρίμηνο είχε 247 εκατομμύρια συνδρομητές.

Τέλος μικρές απώλειες είχε η τιμή του Brent που διαμορφώθηκε 79,6 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,45%

To άρθρο Νέο ρεκόρ για τον S&P – Έχασε τις 38.000 ο Dow Jones – Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button