NOMIKA ΘΕΜΑΤΑUncategorizedΑΣΦΑΛΕΙΑΓΕΓΟΝΟΤΑΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠολιτικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ και επ. Διδάκτωρ του ΠΑΠΕΙ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς: “Ο σύγχρονος ρόλος του Αναλογιστή στην Ασφαλιστική Βιομηχανία”

Με δυναμικό ρόλο το ΕΕΑ και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στις μεγάλες προοπτικές της ιδιωτικής ασφάλισης

του Γιάννη Βερμισσώ

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ και επ. Διδάκτωρ του ΠΑΠΕΙ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς: “Ο σύγχρονος ρόλος του Αναλογιστή στην Ασφαλιστική Βιομηχανία” – Με δυναμικό ρόλο το ΕΕΑ και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στις μεγάλες προοπτικές της ιδιωτικής ασφάλισης

Στις ανοικτές προκλήσεις της ελληνικής ιδιωτικής ασφάλισης, τον ρόλο του Επιμελητηρίου σε αυτές, καθώς και στις προοπτικές που υπάρχουν για την δυναμική εξέλιξή της αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας σε εκδήλωση*, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα “Ο σύγχρονος ρόλος του Αναλογιστή στην Ασφαλιστική Βιομηχανία”. Επιγραμματικά τόνισε ότι το ΕΕΑ στηρίζει την ιδιωτική ασφάλιση διότι είναι σημείο αναφοράς για την οικονομία και την κοινωνία και μπορεί να διαμορφώσει μία νέα εικόνα στο επιχειρείν

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Επιμελητηρίου εξελίξεις, κατέγραψε όλες τις παροχές που δίνει δωρεάν στα μέλη του και διαμήνυσε πως σε όλες τις προκλήσεις, τις εξελίξεις, τις προσαρμογές που έρχονται, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών όχι απλώς συμμετέχει ή στηρίζει τις όποιες προσπάθειες αλλά πρωτοστατεί. Και θα συνεχίσει να το κάνει με την ίδια συνέπεια και την ίδια διάθεση για δημιουργία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιδόθηκαν υποτροφίες από την Ένωση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΕΑΕΕ), και τον προεδρό της και πρόεδρο του ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου ενώ χαιρέτισαν πληθώρα πανεπιστημιακών και τεχνοκρατών. (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

Αναλυτικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι το αποτύπωμα της ιδιωτικής ασφάλισης είναι ισχυρό και στα δημοσιονομικά και στα κοινωνικά θέματα, προσφέροντας και μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας. Επίσης επεσήμανε ότι συνοδοιπορεί με την εξέλιξη του κράτους και συμβάλει αποφασιστικά στην πορεία της οικονομίας ενώ συντελεί στην συνολική μετάβαση της κοινωνίας και των δημοσιονομικών μεγεθών που όλοι- τεχνοκράτες, πολιτικοί αλλά και εταιρείες- επιδιώκουν. Τόνισε ακόμα ότι είναι τομέας που σήμερα στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, απολαμβάνει της αποδοχής από την Πολιτεία, τους καταναλωτές αλλά και τους φορείς, έχει δηλαδή υψηλή αναγνώριση και κυρίως διαθέτει ανοικτούς ορίζοντες για περαιτέρω πολυποίκιλη και δυναμική ανάπτυξη. Χαρακτήρισε ως “χρέος” όλων των εμπλεκομένων την αξιοποίηση αυτή την δυναμική της ιδιωτικής ασφάλισης μέσα από δράσεις που θα δίνουν προοπτική. Που θα καλλιεργούν δεξιότητες. Που θα θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και που φυσικά θα ανοίγουν διαύλους ανάπτυξης σε παραγωγικές διαδικασίες.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση είπε ότι μέσω της αναβάθμισης της ιδιωτικής ασφάλισης ενισχύθηκε ξεκάθαρα και το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Αναγνωρίστηκε περισσότερο, μπόρεσε να ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα, επιλύθηκαν διαδικαστικά θέματα που το ταλάνιζαν και κυρίως έγινε περισσότερο γνωστό στην ίδια την κοινωνία η οποία αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο τη χρησιμότητα του και την κοινωνική του προσφορά. Έτσι πλέον μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα για ένα επάγγελμα με λαμπρές προοπτικές και με ένα έμψυχο δυναμικό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και δυνατοτήτων.

ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Εστιάζοντας στην αναλογιστική ανέφερε ότι ο ρόλος του αναλογιστή στην ασφαλιστική βιομηχανία είναι πολυδιάστατος και έχει ξεχωριστή σημασία για την επιτυχία και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών εταιρειών. Χάρη στις εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και τις αναλυτικές τους δεξιότητες, οι αναλογιστές μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι εταιρείες είναι σε θέση να προβλέψουν, να διαχειριστούν και να καλύψουν τους κινδύνους, προστατεύοντας τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση οργανώθηκε από το Προγράμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η βράβευση, με την επίδοση υποτροφιών από την Ένωση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΕΑΕΕ), από τον Πρόεδρο της Ένωσης και Πρόεδρο του ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, στους άριστους αποφοίτους του Α’ κύκλου σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, στους άριστους αποφοίτους του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» καθώς και στον Υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος Ιάκωβος- Δαυίδ Οικονομίδης, που δημοσίευσε μέρος της διατριβής του σε διεθνές περιοδικό υψηλού κύρους στο πεδίο της Αναλογιστικής Επιστήμης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, η Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου μας και Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» Καθηγήτρια Γεωργία Βερροπούλου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστάθιος Χατζηκωνσταντινίδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Καθηγητής Πλάτων Τήνιος, ο Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και Πρόεδρος της MEGA BROKERS Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, η Πρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ) και Διευθύνουσα Σύμβουλος Anras P.C. Μαριάννα Ανυφαντή, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ) Διευθυντής Αναλογιστών Ομίλου Interamerican, Ιωάννης Τοτός και ο Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων και Ανάλυσης Retail της Εθνικής Ασφαλιστικής και Απόφοιτος του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» Μαλαξιανάκης Δημήτριος.

Επίσης πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Αθανάσιου Κυριαζή για την προσφορά του στο Π.Μ.Σ., καθώς και τη συνολική προσφορά του στην Ερευνητική και Ακαδημαϊκή Κοινότητα της χώρα μας.

 

Πηγή:  https://www.insurance-eea.g

Related Articles

Back to top button