ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: «Θετικά αξιολογήθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας, με εκταμίευση 3,6 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Για την εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης των 3,6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (ΥΠΕΘΟ) και αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης, Νίκος Παπαθανάσης, αφορμώμενος από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μια ακόμα θετική αξιολόγηση, και μάλιστα σε κορυφαίο θεσμικό ευρωπαϊκό επίπεδο, για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας ευρύτερα και για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ειδικότερα. Η εκταμίευση 3,6 δισ. ευρώ για δάνεια και επιχορηγήσεις, συνδέεται άμεσα με την πρόοδο υλοποίησης του δανειακού προγράμματος και κρίσιμων έργων και μεταρρυθμίσεων.

Όπως η ψηφιοποίηση αρχείων του κράτους και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ, η εκπόνηση πολεοδομικών σχεδίων, η ολοκλήρωση κατάρτισης για 150.000 συμπολίτες μας, η λειτουργία 50 Μονάδων Ψυχικής Υγείας, η ηλεκτροκίνηση, η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής Διαχείρισης Αποβλήτων και Υδάτινων πόρων κ.ά.

Με την ίδια συστηματικότητα και σοβαρότητα συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε ευρώ, στο δρόμο της ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή, και με πρόταγμα την αύξηση των εισοδημάτων για όλους τους συμπολίτες μας».

Ο Διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστης Καβαλάκης, επισήμανε: «Η σημερινή εκταμίευση ευρωπαϊκών πόρων 3,6 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς τη χώρα μας καθιστά πλέον απολύτως προφανή τη σημασία αυτού του πολύτιμου αναπτυξιακού εργαλείου, τον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του αλλά και την ταχύτητα των διαδικασιών που το χαρακτηρίζει.

Ταυτόχρονα καθιστά πιο επιτακτική την ανάγκη να ενταθεί η προσπάθεια που ήδη καταβάλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, για να υλοποιούνται τα έργα και οι μεταρρυθμίσεις για να αξιοποιηθούν συνολικά οι πόροι, με καθολικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών».

To άρθρο Παπαθανάσης: «Θετικά αξιολογήθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας, με εκταμίευση 3,6 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button