ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στα Χανιά το κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford

Το κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ «έδεσε» σήμερα (26.12.2023) το πρωί στο λιμάνι της Σούδας και αναμένεται να παραμείνει στα Χανιά μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, με το πλήρωμά του να έχει τη δυνατότητα να κάνει τη βόλτα του στην πόλη τις ημέρες των εορτών.

Το γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford, μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, έχει πλήρωμα 6.000 ατόμων. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι τοπικές Αρχές έχουν οργανώσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης ενόψει της παρουσίας του πληρώματος στα Χανιά τις ημέρες των εορτών.

Σύμφωνα πάντα με το zarpanews.gr, η παρουσία 6.000 Αμερικανών ναυτικών στα Χανιά και μάλιστα σε περίοδο με αυξημένη κίνηση, προκαλεί «πονοκέφαλο» στους αξιωματικούς της αστυνομίας. Στην πόλη βρίσκονται και Αμερικανοί διπλωμάτες.

1703643496 782 Στα Χανιά το κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford

Το αεροπλανοφόρο είναι το πρώτο της κλάσης του, φέρει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών και μια σειρά άλλων καινοτομιών. Κόστισε 13 δισεκατομμύρια δολάρια και μπορεί να μεταφέρει πάνω από 75 αεροσκάφη διάφορων τύπων.

To άρθρο Στα Χανιά το κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button