ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Συσσώρευση στα υψηλά 6,5 ετών

Μετά από τέσσερις συνεχόμενα ανοδικές συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο έρχονται οι πρώτες αναταράξεις κι ενώ ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε σε υψηλό 6,5 ετών χθες. Στις 1338 μονάδες και οριακές απώλειες 0,17% με τις συναλλαγές στα 5 εκατ. ευρώ μετά από 20 λεπτά συναλλαγών. Ανάλογα πτωτικό το κλίμα και στις διεθνείς αγορές, με τον Dax να υποχωρεί οριακά και τους αναλυτές να εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία της οικονομίας και το χρόνο μείωσης των επιτοκίων κι ενώ στην Γερμανία οι αντιδράσεις από κοινωνικές ομάδες είναι έντονες. Στα 6,78 ευρώ η ΕΤΕ υποχωρεί και στο 1,59, αμετάβλητη η Άlpha Bank. Σε θετικό πρόσημο περνάει η Εurobank και αναζήτηση κατεύθυνσης στα 3,40 ευρώ η Πειραιώς.

Οι τάσεις είναι μικτές στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη και πλέον οι επενδυτές αναγνωρίζουν ότι η αγορά πολύ γρήγορα όχι μόνο προσέγγισε τα υψηλά του περασμένου Ιουλίου, αλλά κι τα ξεπέρασε. Συνεχίζει να υποχωρεί η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς, στα επίπεδα του 3,26%, τη στιγμή που αναταράξεις εξακολουθούν να υπάρχουν στις διεθνείς τιμές των εμπορευμάτων, αν και το πετρέλαιο δείχνει να σταθεροποιείται στην περιοχή των 72 – 77 δολαρίων το βαρέλι.

Πιέσεις στην Βιοχάλκο, στα 6,03 ευρώ, την ΕΛΧΑ που υποχωρεί 1,78%, πάνω από 3% οι απώλειες στα ΕΛΠΕ μετά την αποκοπή του μερίσματος, στο 1% η πτώση για την Ιντρακάτ, στο κόκκινο επίσης, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Από εκεί και πέρα.Κέρδη 1,15% για την Άβαξ, ενώ πιέσεις βγαίνουν με απώλειες άνω του 1% στην Aegean. Θετικό πρόσημο και κέρδη 1,6% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, Μότορ Όιλ και Jumbo.

Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘310545344564279’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button