ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Συσσώρευση στα όρια των 1.300 μονάδων

Επιχείρησε ανοδικά στην πρώτη συνεδρίαση του έτους ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αλλά ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για να προσφέρει πληροφορίες για την βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση. Στην Ευρώπη η εικόνα ήταν μεικτή, ενώ στις ΗΠΑ σημειώθηκε σημαντική υποχώρηση, η οποία μάλιστα ήταν και η χειρότερη των τελευταίων δύο μηνών για τον τεχνολογικό δείκτς Nasdaq.

Για σήμερα εκτιμάται, σύμφωνα με τον Νίκο Καυκά της Depolas Investments, ότι η διεθνής αγορά θα αναμένει τα πρακτικά της Fed το βράδυ με αποτέλεσμα Ευρώπη και Χρηματιστήριο Αθηνών ενδεχομένως να  κινηθούν συσσωρευτικά. Η σημερινή ατζέντα ωστόσο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανεργία στην Γερμανία, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων (Mortgage Bankers Association), την μεταποίηση ISM Δεκεμβρίου και τέλος, τις ανοιχτές θέσεις εργασίας Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Οι τελευταίες πιθανότατα θα συγκεντρώσουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν και ανακοινώνονται στο κλείσιμο του ΧΑ.

Μεταξύ 2,95% – 3,10% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.

Άνοιγμα στις 1.307 – 1.308 μονάδες για τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου, με τις τράπεζες ελαφρώς υποτονικές, με εξαίρεση την Optima που σκαρφαλώνει στα 7,80 ευρώ. Φτωχή η χρηματιστηριακή ατζέντα της ημέρας, αν και τα βλέμματα παραμένουν εστιασμένα στη Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα του Ισραήλ στον Λίβανο που στοίχησε στη ζωή του Νο 2 της Χαμάς κι ενώ συνεχίζονται τα χτυπήματα των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, αντίδραση στα 21,50 στον Τιτάνα, στα 11,42 ενισχύεται η Aegean, με +2,11% η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ., στα 3,50 ευρώ ενισχύεται η Ιντρακόμ, στο 1,09 ευρώ η Ιντραλότ. Απώλειες για τα βασικά  blue chips, αλλά περιορισμένου εύρους. Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ότι οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές με μόλις 2,2 εκατ. ευρώ συναλλαγές. Μικρές απώλειες εκτός από τις τράπεζες, σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μυτιληναίο, ΜΟΗ, Ιντρακάτ, ΟΠΑΠ. Πτώση 1,20% για το Jumbo.

Σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου περί τα 75 δολάρια το βαρέλι, παρά τις κρίσιμες διεθνείς εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘310545344564279’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button