ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τέλος τα εισιτήρια της Ryanair από τις πλατφόρμες Kiwi και Booking.com

Πιο φθηνά ενδέχεται να διατίθενται στο εξής στην αγορά τα αεροπορικά εισιτήρια της Ryanair, έπειτα από την αφαίρεση των ναύλων της από τις μεγάλες ταξιδιωτικές πλατφόρμες κρατήσεων όπως οι Booking.com, Kiwi και Kayak στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι πλατφόρμες αφαίρεσαν τα εισιτήρια της Ryanair έπειτα από βέλη της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας κατά αυτών για «πειρατικές» πρακτικές, κατηγορώντας τις για κερδοσκοπία σε βάρος των καταναλωτών για υπηρεσίες του αερομεταφορέα που στη σελίδα του προσφέρονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Ο αερομεταφορέας είναι προετοιμασμένος για μείωση του συντελεστή βάρους από 1% έως 2%, δηλαδή για χαμηλότερες πληρότητες των αεροσκαφών, για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ως αποτέλεσμα της διακοπής των κρατήσεων από τις πλατφόρμες, ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

Τώρα, σχεδιάζει να προσφέρει χαμηλότερους ναύλους για τους επιβάτες που θα κάνουν κράτηση απευθείας στην ιστοσελίδα του. Συνεπώς οι ταξιδιώτες θα διαπιστώσουν μια μικρή πτώση στις τιμές του αερομεταφορέα.

Πέρυσι, η Ryanair ανέβασε τις τιμές της οι οποίες αυξήθηκαν, κατά μέσο όρο, στα 58 ευρώ, εν μέρει εξαιτίας του υψηλού κόστους καυσίμων, ενώ το περασμένο καλοκαίρι η εταιρεία προέβλεψε ότι οι ναύλοι της θα ήταν αυξημένοι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Τον Δεκέμβριο καταγράφηκε αύξηση 9% της επιβατικής κίνησης, στους 12,5 εκατ. επιβάτες, όμως ο συντελεστής βάρους μειώθηκε στο 91% έναντι 92% το προηγούμενο έτος.

Ο αερομεταφορέας είχε στραφεί νομικά εναντίον της Booking Holdings και των θυγατρικών της Kayak, Agoda και Priceline στις ΗΠΑ, ενώ, σχολιάζοντας την αφαίρεση των ναύλων της από τις πλατφόρμες, ανέφερε ότι δεν είναι σαφής ο λόγος πίσω από την απομάκρυνσή της, τονίζοντας ότι μπορεί να οφείλεται σε πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιρλανδίας με την οποία χορηγήθηκε στη Ryanair μόνιμη διαταγή κατά του Flightbox για «παράνομη χρήση περιεχομένου της Ryanair.com” για διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Σύμφωνα με τη Ryanair, η εταιρεία συνεχίζει να βρίσκεται στις σελίδες αξιόπιστων ΟΤΑ, όπως η Google Flights, οι οποίοι δεν προσθέτουν κρυφές χρεώσεις στις τιμές της και κατευθύνουν τους ταξιδιώτες στην ιστοσελίδα της Ryanair για απευθείας κράτηση.

Πηγή: tornosnews.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button