ΥΓΕΙΑ

Τέλος τα ζελαδάκια κάνναβης από τα περίπτερα

 

Τέλος τα ζελαδάκια κάνναβης από τα περίπτερα ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

“Αυτά τα ζελεδάκια δεν είναι να τα παίρνουν τα παιδιά και να τα τρώνε σαν τσίχλες“.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, τα ζελεδάκια που περιέχουν την ουσία εξαϋδροκανναβινόλη αλλάζουν πλέον κατηγορία και εντάσσονται στις ναρκωτικές ουσίες, κάτι που σημαίνει ότι θα αποσυρθούν άμεσα, μετά τη σχετική απόφαση που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Τα συγκεκριμένα ζελεδάκια, τα οποία μάλιστα κυκλοφορούν και σε διάφορες γεύσεις, έχουν μεγάλη επιτυχία κυρίως στους εφήβους και σε αρκετές περιπτώσεις προκαλούν σοβαρές παρενέργειες.

“Μια από τις πρώτες μου αποφάσεις που υπέγραψα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά τα ζελεδάκια κάνναβης που πουλιούνται στα περίπτερα είναι επικίνδυνα και εμπεριέχουν ναρκωτική ουσία. Τα εντάξαμε στις ναρκωτικές ουσίες και πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από όλα τα σημεία πωλήσεως, είναι παράνομα. Αυτά τα ζελεδάκια δεν είναι να τα παίρνουν τα παιδιά και να τα τρώνε σαν τσίχλες”, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button