FACEBOOKBUSINESSΑΘΛΗΤΙΚΑΑΝΤΡΑΣΓΕΛΙΟΓΥΝΑΙΚΑΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗκοινωνικάΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΠΑΙΔΙΤΑΞΙΔΙΑΤΙΚ ΤΟΚΥΓΕΙΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το γέλιο είναι ζωή…

Στο allgood θα φροντίσουμε και γι αυτό

Το παρατεταμένο γέλιο οξυγονώνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και το σώμα μας. Γυμνάζει παράλληλα το διάφραγμα και προσφέρει μία ολιστική θεραπευτική εμπειρία στα πλέον οξυγονωμένα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού τα οποία έχουν πιο ισχυρές άμυνες έναντι διαφόρων ασθενειών.

 

Με το γέλιο το σώμα απελευθερώνει ένα μείγμα ορμονών, με κύριες τις ενδορφίνες, που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημα του οργανισμού μας, καθώς βελτιώνουν τη μνήμη, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή. Μέσω του γέλιου το σώμα γεμίζει με οξυγόνο, οι αναπνευστικές οδοί διευρύνονται και καθαρίζουν ενώ παράλληλα γυμνάζονται και οι πνεύμονες. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η μείωση του άγχους, η ελάττωση της αρτηριακής πίεσης, η καταπολέμηση της κατάθλιψης και η συνολική ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος!

Μέσα από το γέλιο και ιδιαιτέρως μέσα από τις ασκήσεις Ευεξίας Γέλιου, δίνουμε στον εαυτό μας ένα πολύτιμο όπλο αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής, χαρίζοντάς μας ενέργεια, καλή διάθεση, δύναμη και αισιοδοξία, μαθαίνοντας να απολαμβάνουμε το παρόν και τη σημασία της στιγμής που ζούμε τώρα!

 

Το γέλιο είναι υπεύθυνο και για την τροφοδότηση της ψυχολογίας μας με θετική ενέργεια, αυτοπεποίθηση και διάθεση επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, προσφέροντάς μας την ώθηση που χρειαζόμαστε για να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι.

 

Το γέλιο είναι ζωή, είναι χαρά είναι το πολύτιμο “καύσιμο” της καθημερινότητάς μας!

 

Οι επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει πως λίγα λεπτά έντονου γέλιου αντιστοιχούν σε 10 με 15 λεπτά στατικής ποδηλασίας ή κωπηλασίας!

Πνευματικά οφέλη:
το γέλιο καλλιεργεί την θετική σκέψη

 • Η επιλογή του να γελάμε και να σκεφτόμαστε θετικά, μας μαθαίνει να ζούμε σε αρμονία και ειρήνη με τον εαυτό μας, τους άλλους, και το περιβάλλον μας στην καθημερινότητά μας
 • Δημιουργεί μια νέα προοπτική, ενισχύοντας τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων

Ψυχικά οφέλη:
το γέλιο χαλαρώνει και βελτιώνει την ψυχική διάθεση

 • Τονώνει την αυτοπεποίθηση και ενισχύει την αυτοέκφρασή και την αίσθηση του χιούμορ
 • Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Δρ. ΓΟΥΪΛΙΑΜ Φ.ΦΡΑΪ, «το γέλιο, οδηγεί το σώμα μας στην παραγωγή ενδορφινών (ορμόνες χαράς) »
 • Βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, της νευρικότητας και των ψυχοσωματικών διαταραχών

Σωματικά οφέλη:
το γέλιο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένος σύμμαχος στην ίαση

 • Βελτιώνει την αναπνοή
 • Εξασκεί τους κοιλιακούς μύες και το διάφραγμα
 • Μας παρέχει σημαντικές φυσικές άμυνες ενάντια στην ασθένεια καθώς δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Κατά τον Δρ. Φράϊ απεδείχθει ότι «20 δευτερόλεπτα έντονου γέλιου, ακόμα και προσποιητού, μπορεί να διπλασιάσουν τους παλμούς της καρδιάς για τρία μέχρι πέντε λεπτά. Ο Δρ. Φράϊ απέδειξε ότι το πρόσχαρο γέλιο αποτελεί μια καλή άσκηση και μειώνει τις πιθανότητες επιμόλυνσης του αναπνευστικού συστήματος»
 • Είναι αντιγηραντικό. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, και τρέφει το δέρμα κάνοντάς το να λάμπει
 • Δρά ώς προληπτική και συμπληρωματική ιατρική
 • Συμβάλει στην διατήρηση της καλής υγείας

Το γέλιο έχει άμεση επίδραση στο αμυντικό σύστημα του ανθρώπου.
Επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα με δύο τρόπους :

 • Αυξάνει τη συγκέντρωση των αντισωμάτων στο αίμα
 • Αυξάνει τη συγκέντρωση των λευκών αιμοσφαιρίων, που είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική καταπολέμηση των λοιμώξεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός γίνεται απρόσβλητος, όμως σίγουρα βελτιώνεται η άμυνά του.
 • Γυμναστείτε γελώντας!

  Όλοι ξέρουμε ότι το γέλιο μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Ο καθηγητής ψυχιατρικής στο Stanford University , William Fry, ανακάλυψε ότι αρκετά λεπτά έντονου γέλιου δημιουργούν στον οργανισμό μας αποτελέσματα συγκρίσιμα με δέκα έως δεκαπέντε λεπτά άσκησης σε στατική ποδηλασία ή κωπηλασία. Περίπου εκατό γέλια δημιουργούν στον οργανισμό αποτελέσματα ανάλογα με δέκα λεπτά αεροβικής άσκησης. Στην εμπειρία γέλιου επιτυγχάνουμε την διάρκεια του γέλιου με αξιοσημείωτη θετική επίδραση στην υγεία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που δεν γυμνάζονται τακτικά.

  Κοινωνικά οφέλη:
  Το γέλιο ενώνει τους ανθρώπους

  • Συμβάλλει στην καλές ανθρώπινες σχέσεις που βασίζονται στην επικοινωνία και την συνεργασία
  • Ενισχύει την δημιουργικότητα και την φαντασία

  Το οξυγόνο του γέλιου

  Με το γέλιο «βαθαίνει» η αναπνοή μας. Είναι μια υπέροχη οξυγονοθεραπεία . Όταν γελάμε 400.000 .000 πνευμονικές κυψελίδες μπαίνουν σε λειτουργία, δηλαδή τρεις φορές περισσότερες σε σχέση με αυτές που ενεργοποιούνται όταν αναπνέουμε συνήθως!

  Το μασάζ του γέλιου

  Φυσικά δεν θα πρέπει να αμελούμε και τα υπόλοιπα συστήματα του οργανισμού μας, όπως το πεπτικό και το μυϊκό. Το γέλιο και μάλιστα το ξεκαρδιστικό, κινητοποιεί τον πεπτικό σωλήνα. Είναι πολύ αποτελεσματικό για την αεροφαγία και τη χώνεψη. Μας προσφέρει ένα καταπληκτικό εσωτερικό μασάζ στη σπλαχνική κοιλότητα. Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα. Το γέλιο αναζωογονεί επίσης το πάγκρεας , με συνέπεια την καλύτερη λειτουργία του.

  Το γέλιο δεν είναι πολυτέλεια

  Είναι ανάγκη ζωής! Πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε ότι με τα προβλήματα που έχουμε, δεν μας κάνει καρδιά να γελάσουμε. Μπορούμε να χα-μο- γελάμε, ακόμα και άνευ λόγου! Τότε η εσωτερική βιοχημεία του οργανισμού θα αλλάξει, ωθώντας και τη σκέψη μας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με αισιοδοξία.

  πηγή https://laughterexperience.gr/

  Εμείς οι συντελεστές του ALLGOOD  μεταξύ όλων των άλλων θα φροντίσουμε και γι αυτό…

  Αν και εσύ πιστεύεις ότι το γέλιο και το χιούμορ είναι ζωή , μπορείς να μας στέλνεις σχετικά στο info@allgood.gr

  Bασίλης Μουντάκης

  ο δημιουργός

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button