ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το δολάριο σκαρφαλώνει σε υψηλό 10 εβδομάδων έναντι του ιαπωνικού γεν

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του ιαπωνικού γεν αγγίζοντας το υψηλότερο σημείο των τελευταίων δέκα εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τις τελευταίες παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), οι οποίες φάνηκε να ωθούν τις προοπτικές για τις πολυαναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων για αργότερα φέτος.

Παρόλο που δύο έως τρεις μειώσεις επιτοκίων θα μπορούσαν να βρίσκονται στο τραπέζι των κεντρικών τραπεζιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να διατηρήσει την απόφαση για χαλάρωση της πολιτικής της σε περίπτωση που η πρόοδος του αποπληθωρισμού σταματήσει, γεγονός που φαίνεται να αυξάνει την ανησυχία για την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάρτιο. Στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, τα σχόλια του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Shinichi Uchida υποδηλώνουν μια πιθανή απομάκρυνση από την πολιτική αρνητικών επιτοκίων.

Το δολάριο κέρδισε 0,60% έναντι του ιαπωνικού γεν στις 6:47 π.μ. ώρα Ελλάδας, πουλώντας στα ¥149,0540, αφού άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Νοεμβρίου 2023.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button