ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το ξέσπασμα της μάνας του βρέφους στην Πτολεμαΐδα όταν γιατρός της είπε ότι πέθανε – «Όρμησε πάνω του»

Η Πτολεμαΐδα παραμένει ανάστατη από τον θάνατο ενός μωρού, μόλις 15 μηνών. Το βρέφος λύγισε από βίαια λοίμωξη του αναπνευστικού…

Το άτυχο βρέφος ξεψύχησε στην Πτολεμαΐδα, με τους γονείς να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των γιατρών, που όπως λένε αδαφόρησαν και εκτίμησαν λάθος την κατάσταση της υγείας του. Στενός συγγενής της μητέρας, περιγράφει τις δυσκολότερες ίσως στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο, όταν γιατρός ανακοίνωσε τα δυσάρεστα. Όπως λέει, η γυναίκα όρμησε πάνω του και άρχισε να τον χαστουκίζει. Οι γονείς είναι πεπεισμένοι πως το παιδί τους σήμερα θα ζούσε, αν κάποιοι στο νοσοκομείο έκαναν τη δουλειά τους σωστά. Αν δεν τους είχαν διώξει δύο φορές, με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος και η κατάσταση της υγείας του μωρού να επιδεινωθεί δραματικά.

ΕΔΕ έχει διαταχθεί για τον θάνατο του μωρού 15 μηνών στην Πτολεμαΐδα, το οποίο κατέληξε, σύμφωνα με την νεκροψία, από βίαια λοίμωξη του αναπνευστικού. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι γονείς του, μέσα σε ένα 24ωρο, το πήγαν δύο φορές στο νοσοκομείο της πόλης, με τους γιατρούς να τους στέλνουν σπίτι, χορηγώντας του αντιπυρετικά και αγωγή.

Το παιδί το οποίο είχε υψηλό πυρετό, βγήκε αρνητικό στο τεστ κορονοϊού και θετικό στο τεστ της γρίπης. Το αγοράκι μεταφέρθηκε και τρίτη φορά στο νοσοκομείο αφού η κατάστασή του είχε επιβαρυνθεί, κατέληξε όμως μέσα σε λίγες ώρες.

«Οι γονείς είναι σε χάλια κατάσταση. Ήρθαμε 1η του μήνα στην παιδιατρική, μας είπαν ότι γρίπη είναι θα περάσει με μια αγωγή. Δεν τους κράτησαν μέσα, τους είπαν καλύτερα να πάτε σπίτι. Την επόμενη ημέρα πάλι πήγαν γιατί ο πυρετός δεν έπεφτε και πάλι τους είπαν οι γιατροί ότι είναι γρίπη και θα περάσει. Το βράδυ έγινε αυτό που έγινε», λέει ο θείος του βρέφους, μιλώντας στο Mega.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως: «Ήρθε ένας γιατρός και τους είπε ότι ‘δυστυχώς δεν τα καταφέραμε’. Η μάνα του παιδιού όρμησε πάνω του και τον βάρεσε με σφαλιάρες. Έγινε καυγάς και το νοσοκομείο κάλεσε την Αστυνομία».

Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο παραδέχεται ότι το παιδί μεταφέρθηκε άλλες δύο φορές στα επείγοντα, με τον διοικητή να διατάσσει ΕΔΕ για να εξακριβωθεί τι έχει συμβεί, ποιοι γιατροί εξέτασαν το μωρό και γιατί δεν του έκαναν εισαγωγή.

To άρθρο Το ξέσπασμα της μάνας του βρέφους στην Πτολεμαΐδα όταν γιατρός της είπε ότι πέθανε – «Όρμησε πάνω του» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button