AUTO-MOTO

Το παραϊατρικό προσωπικό στο Λονδίνο το χρησιμοποιεί για να σώσει ζωές

Από τη στιγμή που ο Marek Lowicz-Brady φοράει τη στολή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Λονδίνου, γνωστή ως London Ambulance Service (LAS), πριν από μια 12ωρη βάρδια ως παραϊατρικός ο οποίος εργάζεται μόνος σε ένα αυτοκίνητο ταχείας ανταπόκρισης, δεν ξέρει τι να περιμένει.

Όπως κάθε μεγάλη πόλη, έτσι και το Λονδίνο είναι ένα μέρος στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Έτσι, ο Marek πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένος να λάβει αποφάσεις μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου που θα μπορούσαν να σώσουν μια ζωή.

Προκειμένου να φτάσουν στα επείγοντα περιστατικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, οι διασώστες της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Λονδίνου χρησιμοποιούν 42 ειδικά προσαρμοσμένες Ford Mustang Mach-E της Μονάδας Ταχείας Ανταπόκρισης (Fast Response Unit – FRU). Ο Marek χρησιμοποιεί μια από αυτές και έχοντας πάντα μαζί του το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού που υπάρχει σε ένα ασθενοφόρο, αξιοποιεί στο έπακρο τόσο την ευελιξία όσο και τις επιδόσεις της ηλεκτρικής Mustang Mach-E για να κόψει δρόμο και να αποφύγει την κίνηση της πόλης.

Εκτός από τις επιδόσεις, η Ford Mustang Mach-E επιλέχθηκε επίσης για την ικανότητά της να ολοκληρώνει μια πλήρη βάρδια χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 του στόλου. Αλλά για τον Marek και τους υπόλοιπους συναδέλφους του το πιο σημαντικό είναι να φτάνουν γρήγορα στους ασθενείς, χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες, την κρίση, αλλά και την εκπαίδευσή τους ώστε να κάνουν τη διαφορά την κρίσιμη στιγμή. Και γι’ αυτό η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E αποδεικνύεται ο τέλειος συνεργάτης.

Η Ford δημιούργησε ένα βίντεο που ακολουθεί τον Marek σε όλο το Λονδίνο, οδηγώντας την Ford Mustang Mach-E για να προσεγγίσει όσους χρειάζονται βοήθεια, καθώς και ένα δεύτερο για τη μονάδα ενσωμάτωσης SYNC.

• Γιατί η LAS επέλεξε την Mustang Mach-E (video): 

• Σε ηλεκτρική περιπολία με έναν διασώστη (video): 

Μονάδα Ενσωμάτωσης SYNC

Οι μηχανικοί της Ford επισκέφθηκαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και μίλησαν με το προσωπικό τους προκειμένου να μάθουν από πρώτο χέρι τι πραγματικά χρειάζονται από ένα όχημα ταχείας ανταπόκρισης. Ένα πολύ βασικό ζήτημα που απασχολεί τους διασώστες ήταν το πλήθος του πρόσθετου εξοπλισμού που ήταν απαραίτητος να εγκατασταθεί στο εσωτερικό του οχήματος, πίσω από το παρμπρίζ, ή που πρέπει να προσαρτηθεί στο ταμπλό για λειτουργίες όπως η πλοήγηση και το τερματικό πολλαπλών δεδομένων που εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις κλήσεις για περιστατικά στα οποία σπεύδουν για βοήθεια.

Η λύση σε όλα τα παραπάνω ήταν η μονάδα ενσωμάτωσης SYNC, η οποία εξελίχθηκε από την oμάδα ψηφιακών υπηρεσιών ενσωμάτωσης της Ford Pro. Αυτή επιτρέπει στην οθόνη SYNC να αλλάζει από την κανονική προβολή πελάτη σε μια προβολή δεδομένων από τον υπολογιστή της υπηρεσίας ασθενοφόρων που είναι τοποθετημένος στο χώρο αποσκευών, παρέχοντας στους διασώστες απαραίτητες πληροφορίες για τα περιστατικά στα οποία μεταβαίνουν και τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν εκεί. Αυτό περιορίζει την «ακαταστασία» στο εσωτερικό του οχήματος και παρέχει μια προβολή μεγάλης οθόνης. Την ίδια ώρα η μονάδα ενσωμάτωσης SYNC είναι σημαντικά πιο αποδοτική από την προσθήκη πρόσθετου εξοπλισμού. Επίσης, δεν απαιτούνται πρόσθετες τρύπες στο ταμπλό, με τη μονάδα να αφαιρείται εύκολα στο τέλος της υπηρεσίας του οχήματος.

London Ambulance Service

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου επιδιώκει ο στόλος των οχημάτων έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιεί να έχει τις χαμηλότερες δυνατές εκπομπές ρύπων και η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E αποτελεί αναπόσπαστο «εργαλείο» για να το πετύχει. Η υπηρεσία διαθέτει ήδη περισσότερες από 40 Mustang Mach-E, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως Μονάδες Ταχείας Ανταπόκρισης (FRU) και επιλέχθηκαν με κριτήριο την ταχύτητα, την ευελιξία και την αυτονομία τους που είναι ικανή να καλύψει τις απαιτήσεις μιας 12ωρης βάρδιας.

Με τα συγκεκριμένα οχήματα η London Ambulance Service πιστεύει ότι διαθέτει τον μεγαλύτερο ηλεκτρικό στόλο οχημάτων από οποιαδήποτε υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στο Ην. Βασίλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button