ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χανιά | Αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω του Σωματείου Επισιτισμού

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων ενημερώνει τους συναδέλφους που δουλεύουν εποχιακά ότι μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στην επιχείρηση που εργαζόταν πέρυσι.

Σύμφωνα µε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μας για την επαναπρόσληψη εποχικώς απασχολουμένων ισχύουν τα παρακάτω: Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν μέχρι εννέα (9) μήνες το χρόνο υποχρεούνται να επαναπροσλαμβάνουν το ίδιο προσωπικό το οποίο και απασχόλησαν κατά την προηγούμενη σεζόν. Προϋπόθεση για να ασκηθεί το δικαίωμα αυτό  αποτελεί να σταλεί γραπτή ειδοποίηση-δήλωση του προς τον εργοδότη μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Αυτό μπορεί να γίνει όπως κάθε χρόνο με συστημένη επιστολή μέσω του σωματείου μας.

Το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη είναι ένα κατακτημένο δικαίωμα στα χέρια των εργαζόμενων που είναι ευάλωτοι λόγω εποχικότητας και αποτελεί προστασία απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία αρχές της σεζόν και το κίνδυνο ανεργίας στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού. Η Διοίκηση του Σωματείου καλεί τους συναδέλφους να ασκήσουν το παραπάνω δικαίωμα έγκαιρα.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους που επιθυμούν να εργαστούν ξανά στην ίδια επιχείρηση να έρθουν από τα γραφεία του σωματείου (Μάρκου Μπότσαρη 68, Εργατικό Κέντρο Χανίων, 2ος όροφος) και να υποβάλλουν αίτηση επαναπρόσληψης από 8/1 έως 20/1.

Το Σωματείο µας θα δέχεται αιτήσεις από τις 8/1/2024 έως 20/1/2024 από τις 18:00 έως τις 20:00 καθημερινά ή σε συννενόηση με τα τηλέφωνα του σωματείου 6977239812 και 6937440282.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button