ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χανιά | Pilot Island: Νέο πεντάστερο resort 278 κλινών σε έκταση 34,7 στρεμμάτων

Ένα νέο πεντάστερο resort θα κατασκευαστεί σε μεγάλη έκταση στη θέση Λειβαδούρα – Ασπρούλιανος – Καψυλίδα – Φαλαγγάρι, που βρίσκεται σε απόσταση 720 μ. εκτός του οικισμού της Γεωργιούπολης του Δήμου Αποκορώνου του νομού (Περιφερειακή Ενότητα) Χανίων.

Πρόκειται για το «Pilot Island», που θα διαθέτει 155 δωμάτια και σουίτες (278 κλίνες).

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την «Αστέρας Α.Ε. Ξενοδοχειακές Τουριστικές Εμπορικές Γεωργικές Επιχειρήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης εξέτασε και γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά υπό όρους για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της κατασκευής του «Pilot Island».

Σχέδιο κάλυψης ξενοδοχειακής μονάδας

Το νέο resort θα κατασκευαστεί σε έκταση 34,7 στρεμμάτων που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 250 μέτρων από τη θάλασσα και θα διαθέτει μία μεγάλη κεντρική πισίνα, all day restaurant, bar, γυμναστήριο, spa, 200 θέσεις στάθμευσης κ.ά.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου πεντάστερου resort

Για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος και προώθησης της περιβαλλοντικής συνείδησης θα γίνει εκτεταμένη χρήση ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιούν: Ηλιακοί επιλεκτικοί συλλέκτες για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης,  αερόψυκτες αντλίες θερμότητας για την συμπληρωματική παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, φωτοβολταϊκό πεδίο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Τα φωτοβολταϊκά θα τοποθετηθούν στις στέγες των κτιρίων που βρίσκονται στη νότια πλευρά του γηπέδου, φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, χρήση ηλεκτρικών οχημάτων για τις ανάγκες μετακίνησης προσωπικού και πελατών στην περιοχή του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, θα δημιουργηθούν αυτόνομα δωμάτια τύπου bungalows σε άμεση επαφή με την κεντρική πισίνα, ομάδες δωματίων τύπου junior suites με ιδιωτική πρόσβαση σε κοινόχρηστη πισίνα, σουίτες δύο επιπέδων με ιδιωτική πισίνα και κήπο κ.ά.

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής θα ακολουθήσει εκτεταμένη φύτευση του περιβάλλοντα χώρου. Η κατασκευή του resort θα ολοκληρωθεί το 2026.

Θέση ξενοδοχείου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button