ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Χρηματιστήριο: Φρένο στις 1.400 μονάδες

Και πάλι δίπλα στις 1400 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την Πειραιώς, τη ΔΕΗ, να ανακάμπτουν πάνω από τα 12 ευρώ, τον Τιτάνα να κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά και βεβαίως τον ΔΑΑ να σημειώνει άνοδο πάνω από 1% στη δεύτερη μέρα διαπραγμάτευσής του. Θετικό πρόσημο για Λάμδα, Σαράντη.

Μικρή διόρθωση τιμών δια χειρός ΔΕΗ καταγράφηκε χθες στο ΧΑ χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται η ανοδική τάση του ΓΔΧΑ. Στο εξωτερικό, μεικτή ήταν η εικόνα των αγορών με την Ευρώπη να διορθώνει και τις ΗΠΑ να κινούνται ανοδικά εν μέσω προσδοκιών ότι τα εταιρικά αποτελέσματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται. Στο εσωτερικό, σκαρφαλώνουμε σε όλο και υψηλότερα επίπεδα έχοντας υπερβεί την εκτίμησή μας, αλλά η αγορά περιέχει σημάδια ότι μια διόρθωση τιμών έχει ωριμάσει. Αυτή ενδέχεται να μην αφορά το σύνολο των τίτλων, πράγμα υγιές, αλλά η μεταβλητότητα θα αυξηθεί. Σύμφωνα με την Depolas Sec. :«Οι τοποθετήσεις μας είναι αυστηρά επιλεκτικές και δεν αφορούν το σύνολο της αγοράς στην παρούσα φάση. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ. Σημειώνουμε ότι σήμερα δημοσιεύεται και το οικονομικό δελτίο της ΕΚΤ, ενώ από αύριο κλείνουν οι αγορές της Κίνας μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου».

Στο 1,7305 ευρώ ενισχύεται κατά 0,4% η Alpha Bank, στα 7,13 ευρώ η ΕΤΕ, στο 1,926 ευρώ η Eurobank και στα 3,80 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς. Λίγο πριν από τα 16 ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή, πάνω από τα 25,20 η Τιτάν. Κέρδη πάνω από 2% για την Ιντραλότ και πάνω από 1% για την Intracom.

Υπάρχει νευρικότητα στην αγορά, παρά το γεγονός ότι χθες ο S&P βρέθηκε σε νέα υψηλά ατενίζοντας τις 5.000 μονάδες.

Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘310545344564279’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button