FACEBOOKBUSINESSNOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΣΦ. ΙΣΤΟΡΙΕΣΑΣΦΑΛΕΙΑΑΣΦΑΛΙΣΗΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣκοινωνικάΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑχρηματηστηριιοΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Αυτή είναι η ετήσια επιστολή του CEO μιας ασφαλιστικής εταιρίας 225 δις δολαρίων. Το κρυφό ποντάρισμα των 6,7 δις δολαρίων του Warren Buffett

ΗBerkshire Hathaway του Warren Buffett αποκάλυψε ένα σημαντικό μερίδιο στην ασφαλιστική εταιρεία Chubb, αποκαλύπτοντας τελικά την επένδυση που έχει κρατήσει κρυφή από πέρυσι.

Η Berkshire αποκάλυψε ότι απέκτησε σχεδόν 26 εκατομμύρια μετοχές της Chubb σε μια κατάθεση της Τετάρτης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις επενδύσεις του πρώτου τριμήνου της εταιρείας. Αυτό μεταφράζεται σε αξία περίπου 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία του Buffett είχε θωρακίσει τη θέση από τη δημόσια γνώση καθώς έφτιαχνε το μερίδιο, ζητώντας «εμπιστευτική μεταχείριση» από την SEC σε προηγούμενες καταθέσεις.

Η Chubb, μια ασφαλιστική επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε 54 χώρες, έγινε πρωτοσέλιδο τον Μάρτιο αφού η εταιρεία ανέλαβε την εγγύηση προσφυγής του προέδρου Donald Trump περίπου 92 εκατομμυρίων δολαρίων στην αγωγή της E. Jean Carroll για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Evan G. Greenberg είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ασφαλιστικού κολοσσού της Chubb.

Η ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της εταιρίας αποτελεί έναν οδηγό επιβίωσης και πολλά περισσότερα σε disruptive καιρούς.

Προς τους συναδέλφους μου μετόχους

Η Chubb παρουσίασε άλλη μια χρονιά με οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ το 2023. Όλα τα τμήματα της εταιρείας συνέβαλαν στην αύξηση των λειτουργικών εσόδων μας, τα οποία ξεπέρασαν τα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 45%, με τα λειτουργικά έσοδα ανά μετοχή να αυξάνονται κατά 49%.

Τρεις πηγές συνέβαλαν σε αυτήν την ανάπτυξη – έσοδα από ασφάλιση περιουσίας και ατυχημάτων (P&C), εισόδημα από επενδύσεις και εισόδημα από ασφάλειες ζωής – και η καθεμία απέφερε νέα υψηλά στη λειτουργική απόδοση.

Στον πυρήνα μας, είμαστε μια εταιρεία αναδοχής, αφοσιωμένη στην τέχνη και την επιστήμη της ανάληψης ρίσκου. Έχουμε σερφάρει στον κλάδο της ανάληψης κινδύνων για 20 χρόνια, και το περασμένο έτος δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Πετύχαμε για άλλη μια φορά κορυφαία κερδοφορία στον κλάδο με έσοδα 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνδυασμένη αναλογία ρεκόρ 86,5%, που είναι ένα πραγματικό κόλπο δεδομένου του μεγέθους και του παγκόσμιου εύρους μας και μιλά για τις διαδικασίες διαχείρισης, κουλτούρας και διακυβέρνησης αναδοχής…

Είμαστε πεινασμένοι, επικεντρωμένοι στα αποτελέσματα και μανιακά προσανατολισμένοι στην εκτέλεση, με μια σχετικά επίπεδη δομή διαχείρισης που επιτρέπει ταχεία λήψη αποφάσεων και επίβλεψη, σε συνδυασμό με μια αυστηρή διαδικασία διακυβέρνησης για τη διασφάλιση πειθαρχίας και συνέπειας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αξιοζήλευτο μακροπρόθεσμο ιστορικό χρηματοοικονομικής υπεραπόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των κερδών και της λογιστικής αξίας, που υποστηρίζεται από διακεκριμένα αποτελέσματα αναδοχής και επενδύσεων.

Η Chubb έχει περίπου 40.000 υπαλλήλους και περισσότερα από 1.100 γραφεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και άλλα μέρη του κόσμου. Λειτουργούμε τις ασφαλιστικές μας δραστηριότητες κάτω από δύο κύρια τμήματα P&C – Ασφάλειες Βόρειας Αμερικής και Γενικές Ασφάλειες στο εξωτερικό – και ένα τμήμα Ασφάλισης Ζωής, που είναι βασικά η Ασία και η Βόρεια Αμερική. Δεδομένου του εύρους της παρουσίας και των δυνατοτήτων μας στην τοπική αγορά, είμαστε σε καλή θέση να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε ένα ευρύ σύνολο ευκαιριών ανάπτυξης παγκοσμίως.

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ : https://kourdistoportocali.com

 

Related Articles

Back to top button