BUSINESSUncategorized

Διονύσης Τσίτος, Managing Director Volton: ΑΠΕ και κινητή τηλεφωνία οι προτεραιότητές μας

Μίλησε στο Allgood.gr για τις σημαντικές επενδυτικές κινήσεις που έχει δρομολογήσει η Volton προαναγγέλοντας την είσοδο της στο χώρο των τηλεπικοινωνιών το 2024.

Για τις σημαντικές επενδυτικές κινήσεις που έχει δρομολογήσει η Volton για τα επόμενα χρόνια αλλά και για τη φιλοσοφία και τη στρατηγική της μίλησε στο Allgood.gr o Managing Director, Διονύσης Τσίτος. Μεταξύ άλλων, προαναγγέλλει την είσοδο της Volton στο χώρο των τηλεπικοινωνιών το 2024 και αναλύει το όραμά του για τη συνέχεια.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Τσουκαλά

H Volton, τα τελευταία χρόνια, έχει προχωρήσει σε μια δυναμική πορεία μετασχηματισμού, διευρύνοντας την παρουσία της, τις υπηρεσίες που προσφέρει και το γενικότερο αποτύπωμά της. Ποια είναι η σημερινή θέση της εταιρείας και ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Είμαστε μια 100% ελληνική εταιρεία που κατατάσσεται ανάμεσα στις σημαντικότερες του εγχώριου ενεργειακού κλάδου και ανήκουμε σε έναν από τους πιο δυναμικούς και δραστήριους επενδυτικά επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας μας, που δραστηριοποιείται εντός και εκτός Ελλάδος, στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, των τηλεπικοινωνιών, των κατασκευών, των μέσων μαζικής επικοινωνίας, του αθλητισμού και των τραπεζών. Από το 2016, διαγράφουμε μια εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης, λειτουργώντας πάντοτε με διαφάνεια, σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον.

Σήμερα, βρισκόμαστε σε τροχιά μετασχηματισμού, για να ανταποκριθούμε στις σύνθετες ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Διευρύνουμε διαρκώς το χαρτοφυλάκιό μας και επανασχεδιάζουμε την επιχειρησιακή λειτουργία μας, ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες κάθε νοικοκυριού και επιχείρησης και να διατηρούμε μακροπρόθεσμα τις σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίζουμε με τους πελάτες μας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε λανσάρει μια σειρά από «έξυπνες» υπηρεσίες που τους βοηθούν να εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα. Παράλληλα, μετασχηματιζόμαστε ψηφιακά, ώστε να προσφέρουμε τα πιο εξελιγμένα προϊόντα της αγοράς.

Οι στόχοι μας για το μέλλον περιλαμβάνουν ενίσχυση της δραστηριότητάς μας στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπου ήδη έχουμε δυναμική παρουσία, και την είσοδό μας και σε νέους κλάδους όπως ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιούμε ένα επενδυτικό πλάνο σε βάθος πενταετίας που θα αναβαθμίσει τις υποδομές μας και περιλαμβάνει τη σύναψη νέων στρατηγικών συνεργασιών. Παράλληλα με τις νέες ανάγκες μεγαλώνουμε και χρειαζόμαστε την υποστήριξη των ανθρώπων μας για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Ενισχύουμε το δυναμικό μας, προχωρώντας, μέσα στην επόμενη πενταετία, σε περαιτέρω στελέχωση της εταιρείας με εκατό νέους συναδέλφους που διαθέτουν ταλέντο, τεχνογνωσία και όρεξη.

Ποια θα λέγατε πως είναι η φιλοσοφία της Volton; Ποιος είναι ο σκοπός (purpose) και η αποστολή (mission) και πώς αποτυπώνονται στη στρατηγική και την καθημερινή λειτουργία της;

Η φιλοσοφία μας εδράζεται στη βιώσιμη ανάπτυξή μας, πάντοτε με σεβασμό προς το περιβάλλον, την κοινωνία και τους πελάτες μας. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται στην καθημερινή λειτουργία μας, η οποία βασίζεται στις αρχές της μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης, την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος και την ευημερία της κοινωνίας μακροπρόθεσμα. Μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, προσφέρουμε «έξυπνες» λύσεις που συμβάλλουν στην οικονομική ελάφρυνση και υποστήριξη των καταναλωτών, κάνοντας την καθημερινότητά τους καλύτερη. Μιλάμε «ξεκάθαρη γλώσσα» και εξυπηρετούμε ουσιαστικά τις εκάστοτε ανάγκες των καταναλωτών, δίνοντας πραγματικές λύσεις προσαρμοσμένες στα μέτρα του καθενός. Στόχος μας είναι να διατηρούμε με τους πελάτες μας μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, συνέπειας και επαγγελματισμού και σαφώς να διευρύνουμε υγιώς το πελατολόγιό μας παρέχοντας του πολλαπλές υπηρεσίες.

Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό σας πλάνο για τη συνέχεια και σε τι ύψος αναμένεται να ανέλθει;

Προχωράμε σε επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και δημιουργία αξίας για τις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλός μας υλοποιεί στρατηγικές επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στη Volton, ακολουθούμε αυτήν την τροχιά σχεδιάζοντας μέσα στην επόμενη πενταετία επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ, για την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται βοηθητικά και συνοδευτικά έργα υποδομών, τα οποία θα δώσουν επιπλέον ώθηση στην υλοποίηση ΑΠΕ.

Παράλληλα, διακρίνουμε πως ο τομέας των τηλεπικοινωνιών παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες. Προς την κατεύθυνση αυτή υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό επενδυτικό σχέδιο, ενισχύοντας το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο με υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ, προκειμένου να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών.

Πώς εξελίσσεται η είσοδός σας στο χώρο της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και Internet; Ποιο χρονοδιάγραμμα έχει τεθεί και ποιους στόχους έχετε ορίσει;

Μέσα στο επόμενο έτος, σχεδιάζουμε τη δυναμική είσοδό μας στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Την επιλέξαμε γιατί είναι μια ώριμη αγορά, που αντιμετωπίζεται θετικά από το κοινό και αφήνει χώρο στην είσοδο νέων παικτών, που μπορούν να προσφέρουν καλύτερες προσφορές και υπηρεσίες. Με την υπογραφή της συμφωνίας μας με τη Vodafone, ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της συμφωνίας και πλέον προχωράμε στα έργα υποδομών για να την υποστηρίξουμε. Ουσιαστικά πρόκειται να αξιοποιήσουμε το εκτεταμένο δίκτυο κεραιοσυστημάτων του συνεργάτη μας και, αναπτύσσοντας όλη την υπόλοιπη υποδομή με δικές μας επενδύσεις, θα προσφέρουμε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός ιδιωτικός πάροχος (MVNO), συνδέοντας με επιτυχία τις δύο αγορές και προσφέροντας τόσο οικονομικά οφέλη με πιο συμφέροντα πακέτα, όσο και καλύτερη εμπειρία πελάτη. Η εμπορική διάθεση των υπηρεσιών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 2024, μετατρέποντάς μας σε έναν πάροχο που προσφέρει υπηρεσίες για όλο το νοικοκυριό και την επιχείρηση.

Ποιες προκλήσεις δημιούργησε η ενεργειακή κρίση στη Volton; Πώς τις αντιμετωπίζετε;

Στη Volton αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις ως μία ακόμη ευκαιρία – μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι περισσότερο, να φτιάξουμε κάτι καλύτερο, να προχωρήσουμε μπροστά και να εξελιχθούμε. Με την ενεργειακή κρίση, ήρθαμε αντιμέτωποι με τις υψηλές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία στον περισσότερο κόσμο, καθώς η ενέργεια αποτελεί σημαντικό μέρος του καθημερινού οικονομικού βάρους στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Οι καταναλωτές ζουν πλέον με τον διαρκή φόβο ότι το κόστος της ενέργειας θα εξακολουθήσει να είναι υψηλό μελλοντικά και δυσκολεύονται να εμπιστευτούν τους παρόχους. Η πιο μεγάλη δοκιμασία με την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι ήταν όχι μόνο να ελαφρύνουμε οικονομικά τους πελάτες μας, αλλά να χτίσουμε από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους σχετικά με τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και προσφέροντας «έξυπνες» λύσεις και καινοτόμες ιδέες που θα τους υποστηρίξουν ουσιαστικά.

Ποια θα λέγατε πως είναι τα σημαντικότερα ζητήματα αυτήν τη στιγμή για το χώρο της ενέργειας στην Ελλάδα; Πού θα πρέπει να εστιάσουν οι αρμόδιοι;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι αρκετά. Ο ενεργειακός τουρισμός, η διασφάλιση συνθηκών αλλά και πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού, η διευκόλυνση των επενδύσεων σε έργα που σχετίζονται με την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, η επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού δικτύων και μετρητών, η επικαιροποίηση του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και η διόρθωση μιας σειράς από μακροχρόνια προβλήματα και στρεβλώσεις, όπως για παράδειγμα οι υπέρογκες χρεώσεις που προκύπτουν για το Λογαριασμό Προσαυξήσεων Οικονομικής Ουδετερότητας ΛΠ-3 στην εκκαθάριση Αγοράς Εξισορρόπησης, αποτελούν μερικά από πιο σημαντικά προβλήματα αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας.

Tsitos 3D8A9095

Συμμερίζεστε την αίσθηση πως ίσως μέρος του κοινού να θεωρεί πως όλοι οι πάροχοι ενέργειας είναι -κατά το κοινώς λεγόμενο- «το ίδιο». Πώς μπορεί να διαφοροποιηθεί κανείς από τον ανταγωνισμό σε αυτό τον τομέα; Τι κάνει τη Volton να ξεχωρίζει;

Σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, όπως αυτή της ενέργειας, είναι πολύ σημαντικό οι εταιρείες να διαθέτουν εξωστρέφεια και να ενισχύουν θετικά την εικόνα και τη φήμη τους, ειδικά όταν αυτό γίνεται από στόμα σε στόμα, από τους ίδιους τους καταναλωτές, μέσω της σύγχρονης ψηφιακής αλλά συνάμα και ανθρώπινης εμπειρίας εξυπηρέτησης πελάτη, των προσεγμένων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και της στοχευμένης διαφήμισης, ώστε να ξεχωρίζουν απέναντι στον ανταγωνισμό. Στη Volton, με απόλυτο σεβασμό στον Καταναλωτή, την Κοινωνία και το Περιβάλλον, «βλέπουμε» και «αφουγκραζόμαστε» τις ανάγκες των πελατών μας και βάσει αυτών σχεδιάζουμε προϊόντα και υπηρεσίες, με στόχο τη δημιουργία αξίας και συμβάλλοντας σταθερά σε ένα πιο βιώσιμο αύριο. Διαθέτουμε εξειδίκευση και τεχνογνωσία, ενώ μέσα από το πλούσιο χαρτοφυλάκιό μας, προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις και ιδέες σχεδιασμένες πάνω στις ανάγκες κάθε ελληνικού νοικοκυριού και επιχείρησης, παρέχοντας ένα εξαιρετικό και υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.

Θεωρείτε πως οι προκλήσεις των τελευταίων ετών, από την πανδημία μέχρι την ενεργειακή κρίση, έχουν αλλάξει τις απαιτήσεις του κοινού αλλά και των εργαζομένων για τους Business Leaders; Ποιες δεξιότητες θεωρείτε πως πρέπει να διαθέτει ένας επιχειρηματικός ηγέτης σήμερα;

Πλέον, το κοινό έχει γίνει πολύ πιο απαιτητικό, αναζητώντας παίκτες με ισχυρά αντανακλαστικά, που προσαρμόζονται αμέσως σε κάθε νέα συνθήκη παρά τις εξωγενείς προκλήσεις. Παίκτες με ευελιξία και έντονη ανθεκτικότητα, που παραμένουν διαχρονικά προσηλωμένοι όχι μόνο στη δική τους επιτυχία, αλλά λειτουργούν με πάθος και όραμα να κάνουν τη διαφορά στον κλάδο τους. Ο ηγέτης μια τέτοιας ομάδας πρέπει να εκφράζεται με σαφήνεια, να είναι καλός ακροατής και να λαμβάνει υπόψη όλες τις απόψεις που έρχονται σε αυτόν. Να διαθέτει ενσυναίσθηση, ξεκάθαρους στόχους με βάση τις ικανότητες της ομάδας του, αλλά και να αναγνωρίζει τις αδυναμίες της και να προσπαθεί να τις βελτιώσει. Να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να αναγνωρίζει τις επιτυχίες της ομάδας του.

Ποιο είναι το όραμά σας για τη Volton; Τι θέλετε να κατορθώσετε στη θητεία σας στο τιμόνι της;

Στόχος για τη Volton είναι να συνεχίσει την ανοδική πορεία της, χωρίς να επαναπαυόμαστε στην επιτυχία του σήμερα, προχωρώντας σε ακόμη περισσότερες καινοτομίες. Να εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο έξυπνων λύσεων που συνδέει και επεκτείνει τα διαφορετικά πεδία που δραστηριοποιείται και στα οποία προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους πελάτες του.

Η επιτυχής διεύρυνση του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου με υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών -και όχι μόνο- η ολοκλήρωση του επενδυτικού μας πλάνου σε σχέση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η δημιουργία υποδομών που θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε στην εμπειρία πελάτη, αποτελούν για εμένα τους σημαντικότερους στόχους.

Για να επιτευχθεί αυτό, με πλαισιώνει μια εξαιρετική ομάδα συναδέλφων και συνεργατών με τεχνογνωσία, όρεξη και πάθος, με την οποία μοιραζόμαστε το κοινό όραμα να παράγουμε ουσιαστική αξία σε ό,τι κάνουμε.

Επιστέγασμα του πόσο σημαντικό ρόλο αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό για εμάς είναι και η πρόσφατη πιστοποίησή μας ως Great Place To Work. Αυτή η διάκριση είναι απόδειξη της αφοσίωσης και της ανυποχώρητης δέσμευσής μας για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Who is who

O Διονύσης Τσίτος είναι Managing Director και μέλος Δ.Σ. της Volton Α.Ε. που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στην προμήθεια φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1998 και έκτοτε έχει διατελέσει ανώτερο στέλεχος σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όπως η Nova, η Forthnet, ο Όμιλος Demco κ.λπ. Έχει πολυετή πείρα και εξειδίκευση στον τομέα της Ενέργειας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των Τηλεπικοινωνιών και του Λιανικού Εμπορίου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972, είναι απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής Αθηνών και του Πανεπιστημίου Plymouth, κάτοχος ΒΑ και MBA με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ και μιλά αγγλικά και γαλλικά. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Προμηθευτών Ενέργειας και μέλος του Advisory Board του The Markeing Hub. Έχει επίσης διατελέσει τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ.

Tsitos 3D8A8961

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button