ΑΝΤΡΑΣBUSINESSNOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΣΦΑΛΙΣΗΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΕΠΙΧ/ΣΕΙΣκοινωνικάΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠολιτικήΥΓΕΙΑ

Η Π.Ε.Κ.Α.Π προσκαλεί τους ασφαλισμένους – καταναλωτές να ενωθούν

Η Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προιόντων είναι γεγονός

Λίγα λόγια για τις επιδιώξεις και σκοπούς της Π.Ε.Κ.Α.Π   [  Ένωση Ασφαλισμένων ]

Ειδικότερα η Ένωση επιδιώκει τους κάτωθι σκοπούς μεταξύ των άλλων

1. Την προστασία των ασφαλισμένων σε κάθε κλάδο ασφάλισης από την εφαρμογή καταχρηστικών όρων / αδικαιολόγητων αναπροσαρμογών στα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους. Από τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων που ενδεχομένως καταστρατηγούνται από ασφαλιστικές εταιρίες .

2. Την προστασία των διαμεσολαβητών ασφαλιστικών προϊόντων από καταχρηστικές πρακτικές που στρεβλώνουν και νοθεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό . Είτε από ”κακούς” επαγγελματίες της ασφαλιστικής αγοράς , είτε από επιχειρήσεις ασκούσες ” δευτερεύουσα δραστηριότητα ” και μετέρχονται πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού , είτε από Τράπεζες , είτε από παρόχους τηλεπικοινωνιακών ή άλλων υπηρεσιών.

3.Την διενέργεια παρεμβάσεων υπέρ των μελών της σχετικά με υποβολή αιτημάτων που σχετίζονται με την ερμηνεία όρων ή την εκτέλεση ασφαλιστηρίου συμβολαίου , ή την παροχή πληροφοριών ή διευκρινίσεων , αιτημάτων διαμεσολάβησης στη επίλυση διαφοράς , αιτημάτων αποστολής στην ασφαλιστική επιχείρηση αιτίασης κ.α

4.Την υποβολή αναφορών , καταγγελιών , αγωγών , μηνυτήριων αναφορών κτλ σε περίπτωση όπου είναι αναγκαία η δικαστική προστασία των μελών της , στα Ελληνική και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και τις εποπτικές και Ανεξάρτητες Αρχές [ Δ.Ε.Ι.Α , ΣτΚ , Γενική Γραμματεία Καταναλωτή . Ε.Ι.Ο.Ρ.Α ]

5.Την συνεργασία με άλλους φορείς ή νομικά πρόσωπα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή για την επίτευξη των σκοπών του Σωματείου , επιδιώκοντας την ένταξή τους σε Ευρωπαϊκές ή και Διεθνείς Ενώσεις με τον ίδιο περιεχόμενο με αυτήν και τις επιδιώξεις .

6. Την συνεργασία με τις Εποπτικές Αρχές , τους εν γένει Θεσμικούς Παράγοντες της Ασφαλιστικής Αγοράς και την πολιτεία , υποβάλλοντας προτάσεις και παρεμβάσεις στα θέματα που αφορούν την ασφαλιστική αγορά .

7. Την ομαλή λειτουργεία της Αγοράς Ιδιωτικής Ασφάλισης και την εμπέδωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε αυτήν

8. Την ενημέρωση , εκπαίδευση και σωστή πληροφόρηση των Ελλήνων καταναλωτών ασφαλιστικών προϊόντων.

9.Την επιδίωξη της ταχείας μετατροπής της Ένωσης , κατά το άρθρο 10 του Ν,2251/94 . Η οποία εφ όσον πληρεί τις σχετικές προϋποθέσεις και κατά αρχήν εκπροσωπεί τουλάχιστον πεντακόσια [ 500] ενεργά μέλη , έχει τη δυνατότητα να νομιμοποιείται προς άσκηση αγωγής , αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων , αιτήσεως ακυρώσεως -προσφυγής κατά διοικητικών πράξεων και να παρίσταται ως πολιτικώς ενάγουσα, ιδίως δε την άσκηση ”Συλλογικής Αγωγής ”

Εδώ δηλώνετε  το ενδιαφέρον σας
ΕΔΩ λαμβάνεται ανώνυμα μέρος στη μεγάλη [ ανώνυμη ] Δημοσκόπηση της Ασφαλιστικής αγοράς
ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΚΑΠ [ Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προιόντων ]
press room

Related Articles

Back to top button