ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρμελάδα πορτοκάλι !!!

Για ένα κιλό πορτοκάλια, τα πλένομε, τα ξύνομε λίγο, τα κόβουμε στα τέσσερα, καθαρίζουμε τα κουκούτσια και τις ίνες, (δεν τα πετάμε), βράζουμε τα πορτοκάλια φλοιό και ψύχα, όταν πάρουν βράση αλλάζουμε νερό και ξαναβράζουμε για 4 – 5 φορές για να ξεπικρίσουν.
Τα πολτοποιούμε και μετράμε πόσες κούπες είναι το μείγμα των πορτοκαλιών. Όσες κούπες είναι το μείγμα τόσες κούπες ζάχαρη θα βάλουμε.
Σε μία γάζα βάζουμε τα κουκούτσια και τις ίνες μέσα στην κατσαρόλα να βράσουν με το μείγμα των πορτοκαλιών και της ζάχαρης, σε χαμηλή φωτιά περίπου 30 λεπτά.
 Εγώ την γάζα την δένω στο χερούλι της κατσαρόλας και όταν βράσει η μαρμελάδα, την στίβω και ότι βγάλει το ρίχνω μέσα στην μαρμελάδα.
 Όταν δέσει χωρίς να σφίξει γεμίζουμε γυάλινα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και όταν κρυώσει τα αποθηκεύουμε εκτός ψυγείου. Διατηρείται πολλούς μήνες.
Μην την παραβράσετε γιατί όταν κρυώσει δένει περισσότερο.
Καλή επιτυχία εάν την φτιάξετε !!!
Μαίρη Φωτοπούλου
Κορωπί Αττικής 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button