ΔΙΑΤΡΟΦΗΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πλαστός Ηπειρώτικος.

Ένα φαγητό βαθιά ριζωμένο στη μνήμη μου. Με μυρωδιές από την παιδική μου ηλικία.  Το έφτιαχνε η γιαγιά μου, η μαμά μου κ τώρα εγώ. Εκείνη την εποχή φτιάχνανε πίτες με ότι είχανε στο σπίτι και στον κήπο. Με απλά υλικά.

Υλικά:

  • 1 κιλό χόρτα (κυρίως σπανάκι ,σέσκουλα λάπατα.)
  • Διαφορά μυρωδικά- άνηθο,καυκαλήθρες ,μυρώνια.
  • Ένα ματσάκι κρεμμύδια χλωρά .
  • Δυο τρία πράσα.
  • 300 γρ. Φέτα
  • Αλατοπίπερο.
  • Λαδι.
  • Ένα αυγό
  • ένα ποτήρι του κρασιού τραχανά.

Για τον χυλό:

  • 200 γρ γιαούρτι
  • Μισό κιλό αλεύρι καλαμποκιού
  • Νερό χλιαρο όσο χρειαστεί
  • Ένα αυγό
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο.

Εκτέλεση!

Ψιλοκόβετε τα χόρτα και τα ανακατεύετε σε μια μεγάλη λεκάνη με το τυρί το λάδι τον τραχανά κ το αυγό.

Σε μια άλλη λεκάνη ρίχνετε τα υλικά για τον χυλό.

Χτυπάτε το αυγό με το γιαούρτι κ το λάδι προσθέτετε το καλαμποκάλευρο κ όσο νερό χρειαστεί για να γίνει χυλός.

Λαδώστε ένα ταψί ρίχνετε το μισό χυλό και από πάνω το μίγμα με τα χόρτα.  Τέλος ρίχνετε κ τον υπόλοιπο χυλό.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 180 με 200 βαθμούς.

Τσώλα Έφη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button