ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ

Το σκληρό πρόσωπο της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας

Στο σκληρό παζάρι του επιχειρηματικού κόσμου, όπου η ανταγωνιστικότητα συχνά παίρνει άγριες διαστάσεις, παρατηρούμε μια ανησυχητική τάση: την απάνθρωπη συμπεριφορά των διευθυντών γραφείων που αφήνουν την επιτυχία τους να οργιάζει πάνω από τις αξίες της εταιρικής ηθικής.

 

Συμφωνημένοι προορισμοί: συνεργάτες ή θύματα;

Πολλοί είναι οι συνεργάτες που, μετά από πολυετή αφοσίωση και συνεισφορά στην ανάπτυξη μιας εταιρείας, βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο χωρίς προειδοποίηση. Οι διευθυντές, αντί να αντιμετωπίζουν τους συνεργάτες τους σαν ισότιμους εταίρους, επιλέγουν να τους εκδιώξουν με μια παγιδευτική λογική: την αρπαγή των πελατών τους.

 

Η σιωπή της εταιρικής κοινωνίας

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι εταιρείες, αντί να καταγγέλλουν αυτήν την ανοησία, συχνά κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους. Η σιωπή της εταιρικής κοινωνίας μπροστά σε τέτοια ηθική παράβαση μετατρέπει την αδικία σε συνηθισμένη πρακτική.

 

Οι επιπτώσεις της πράξης

Οι επιπτώσεις αυτής της πρακτικής είναι πολλαπλές. Οι συνεργάτες που αντιμετωπίζονται με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο υφίστανται ψυχολογική, οικονομική και επαγγελματική καταστροφή. Οι ίδιες οι εταιρίες, αν και μπορεί να βλάπτονται μεσοπρόθεσμα, αποκτούν μια επικίνδυνη φήμη που μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια ζημία.

 

Η ετικέτα της εταιρικής ηθικής

Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανάγκη για μια ενιαία, παγκόσμια ετικέτα της εταιρικής ηθικής που θα ορίζει τα όρια του αποδεκτού συμπεριφοράς. Οι εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν ότι η επιτυχία δεν δικαιολογεί την παραβίαση των βασικών αρχών της ευσυνειδησίας και της αξιοπρέπειας.

Σε έναν κόσμο όπου η ανταγωνιστικότητα είναι αναμφισβήτητα σημαντική, πρέπει να θυμόμαστε ότι η επιχειρηματική επιτυχία δεν πρέπει να προκαλεί ηθική αποστροφή. Οι διευθυντές πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον ορισμό της επιτυχίας, βάζοντας την ανθρωπιά πάνω από το κέρδος, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας επιχειρηματικός κόσμος όπου οι αξίες και η ευσυνειδησία θα κυριαρχούν.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Γεώργιος Α. Αντωνίου

Πιστοποποιημένος Ασφαλιστικός Πράκτορας

Ισόβιο μέλος Limra International

web: www.buyinsurance.gr

Τηλ. 2109852411 – 6944650179

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button