ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Χρηματιστήριο: Διστακτικότητα στις 1.240 μονάδες

Με τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στα επίπεδα των 1.240 μονάδων, μεγάλη πορεία πραγματοποιούν οι ξένες αγορές το τελευταίο δεκαήμερο, με τον Dax στις 15.800 μονάδες και τον αμερικανικό S&P στις 4.500 μονάδες. Η μη εμπλοκή τρίτων δυνάμεων στον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς και η προεξόφληση ότι δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις επιτοκίων, αλλά έπονται μειώσεις από το 2024 προκαλεί ενθουσιασμό στις αγορές 45 μέρες πριν από το τέλος του 2023.

Ανοδική προσπάθεια καταγράφηκε χθες, αλλά και σήμερα από τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς ο όγκος έχει βελτιωθεί σε σχέση με τους μέσους όρους της προηγούμενης περιόδου. Παράλληλα, τα θετικά πρόσημα επικράτησαν και στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες μετά και τις χθεσινές μετρήσεις του επιπέδου των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ που ικανοποίησαν την αγορά.

Κρίσιμη για την βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση ενδεχομένως να είναι η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο. Προς δημοσίευση αναμένονται τα αποτελέσματα Γ΄ τριμήνου της Cenergy. H ατζέντα της ημέρας περιλαμβάνει κυρίως τα εβδομαδιαία στοιχεία αγοράς εργασίας και την βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου στις ΗΠΑ. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τιμές νέων κατοικιών στην Κίνα κατέγραψαν την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2016. Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στα αποτελέσματα της Siemens και της Walmart.

Στα επίπεδα του 3,80% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, έναντι 4,40% του ιταλικού και 3,62% του ισπανικού.

Κίνηση στα 7 ευρώ λοιπόν, αυτή την ώρα για την Cener. Στα 5,20 ευρώ ενισχύεται η Βιοχάλκο.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της δημόσιας προσφοράς για το 22% της ΕΤΕ, όπου η υπερκάλυψη είναι μεγάλη τόσο για τους ξένους, όσο και για τους Έλληνες επενδυτές. Στα 5,70 ευρώ υποχωρεί πάλι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, κέρδη 1,20% για την Eurobank, στο 1,599 ευρώ, μικρές απώλειες στα 3,05 ευρώ η Πειραιώς και για την Άλφα, στο 1,479 ευρώ. Κέρδη 2,4% στην Aegean, στα 11,94 ευρώ, αλλά μικρές απώλειες στην ΔΕΗ, την Τιτάν και την Λάμδα. Κέρδη 1,145 για το Jumbo και μικρή άνοδος σε ΟΠΑΠ, στα 15,13 και ΟΤΕ, στα 12,88 ευρώ. Αναζήτηση κατεύθυνσης για Μυτιληναίο, στα 35,44 ευρώ. Οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘310545344564279’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button