ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Χρηματιστήριο: Κρατάει δυνάμεις για το rebalancing

Όλα δείχνουν ότι η επενδυτική βαθμίδα και από τον Αμερικανικό οίκο Fitch είναι κοντά. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε 3,59%, έναντι 4,16% του αντίστοιχου Ιταλικού τίτλου. Η υποχώρηση είναι καθημερινή στις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων, δημιουργώντας κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας και την απόδοση των ελληνικών παρατηρούν οι χρηματιστές.

Ενδιαφέρουσα η σημερινή συνεδρίαση στη Λεωφόρο Αθηνών και για έναν ακόμα λόγο, ότι είναι προγραμματισμένο το rebalancing στις μετοχές του MSCI, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εισροές ή αναδιαρθρώσεις θέσεων από τους ξένους επενδυτές της τάξης των 100 εκατ. ευρώ. Κινήσεις που αναμένεται να δούμε να κορυφώνονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών.

Ήδη από την αρχή της εβδομάδας οι συναλλαγές στο ΧΑ ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, είτε ως προεόρτιο του rebalancing, είτε ως κλείσιμο των βιβλίων των ξένων ενόψει του 2024.

Κάποιες εντολές αγορών βγαίνουν στην Alpha Bank πάνω από το 1,55 ευρώ, αλλά οριακές απώλειες στα 6,19 για την ΕΤΕ, οριακά κέρδη στα 3,22 για την Πειραιώς και μικρές απώλειες για τη Eurobank στο 1,68 ευρώ.

Διακυμάνσεις στις 1272 μονάδες για τον γενικό δείκτη του ΧΑ με οριακές διακυμάνσεις τη στιγμή που στην Ευρώπη,o Dax, ενισχύεται οριακά στις 16.190 μονάδες. Πάνω από 1% τα κέρδη για τον ΟΤΕ καθώς η γενική συνέλευση σήμερα καλείται να εφαρμόσει ένα ακόμα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Στα 13,30 ευρώ η μετοχή αυτή την ώρα. Μικρή αντίδραση στον ΟΠΑΠ στα 14,83, απώλειες για Μυτιληναίο, Jumbo και Motor Oil, στα 10,70 σκαρφαλώνει η ΔΕΗ, μικρές απώλειες για την Aegean, αλλά μικρά κέρδη για Βιοχάλκο, στα 5,51, πάνω από 1% η αντίδραση για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, οριακά κέρδη όμως, για Cener, στα 6,92 ευρώ. Πάνω από 5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο αυτή την ώρα.

Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘310545344564279’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button