ΥΓΕΙΑ

5 tips για άμεση ανακούφιση

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι αναπνευστικές λοιμώξεις, που εκδηλώνονται έντονα την εποχή αυτή ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους.

Ο λαιμός που «γρατζουνάει» επίμονα, ο πόνος κατά την κατάποση, σε συνδυασμό με ένα ξηρό βήχα, η ρινική συμφόρηση αλλά και ο πυρετός, είναι ορισμένα από τα συμπτώματα, που μαρτυρούν ότι κάποια ιογενής ή βακτηριακή λοίμωξη απειλεί τον οργανισμό μας.

Έτσι μέχρι να κάνει τον κύκλο της μπορεί οι ημέρες αυτές να είναι πραγματικά δύσκολες, καθώς ο πονόλαιμος και ο ξηρός βήχας καθιστούν την καθημερινότητα ανυπόφορη, ενώ ακόμα και ο ύπνος διαταράσσεται.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πώς το κλειδί για την άμεση ανακούφιση από αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα και την αποφυγή ενδεχόμενων επιπλοκών είναι η άμεση αντιμετώπισή τους με τα κατάλληλα υποστηρικτικά μέτρα.

Σε περίπτωση όμως που τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται μετά από επτά με δέκα ημέρες, οι ειδικοί συνιστούν την άμεση αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε για άμεση ανακούφιση από τον πονόλαιμο και τον ξηρό βήχα

Μέλι το νέκταρ των θεών

Το μέλι αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο στη θεραπεία του πονόλαιμου. Διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενισχύοντας έτσι την ανακούφιση του ξηρού και ταλαιπωρημένου λαιμού. Επιπλέον, το ένζυμο λυσοζύμη που φυσικά περιέχεται στο μέλι συνεισφέρει σημαντικά στις αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού καθιστώντας το ιδανικό μέσο για την προστασία του οργανισμού.

Το TREBON Honey – της Uni-Pharma S.A. Pharmaceutical Laboratories αποτελεί την πρώτη επιλογή, καθώς είναι ένα φυσικό σιρόπι με μαλακτικές ιδιότητες χάρη στο μέλι και στο εκχύλισμα από ρίζα αλθαίας που περιέχει.

Το Trebon Honey δρα ως ένα φυσικό μαλακτικό σχηματίζοντας μία προστατευτική μεμβράνη στους αισθητήριους υποδοχείς του λαιμού. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να περιοριστεί η παρόρμηση για βήχα ενώ παράλληλα καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό.

Ξεκούραση

Για να αναρρώσετε γρήγορα αναπαυτείτε και μην σπαταλάτε τις δυνάμεις σας σε διάφορες εργασίες. Έτσι όχι μόνο θα ξεκουραστείτε αλλά θα δώσετε χρόνο στο ανοσοποιητικό σας για να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τους ιούς και τους «εισβολείς».

Νερό πολύ νερό

Όσο διαρκούν τα συμπτώματα , είναι ζωτικής σημασίας να παραμένετε ενυδατωμένοι. Για αυτό, οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε άφθονο νερό με έμφαση στους φρέσκους χυμούς. Επίσης να τρώτε θρεπτικές σούπες, ώστε ο οργανισμός να ενυδατώνεται επαρκώς και παράλληλα να απεκκρίνονται οι βλέννες και τα φλέγματα.

Πείτε όχι στον καφέ και το αλκοόλ

Τις ημέρες που είστε άρρωστοι αποφύγετε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ. Επίσης καλό είναι σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών να μην πίνετε αναψυκτικά που είναι πλούσια σε ζάχαρη.

Κάντε γαργάρες

Κάντε γαργάρες με χλιαρό νερό όπου έχετε προσθέσει αλάτι. Το γνωστό αυτό γιατροσόφι αποτελεί μια ακόμη καταπραϋντική λύση για τον πονόλαιμο, ενώ η προσθήκη αλατιού μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής και να διευκολύνει την κατάποση.

Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 31176/21-03-2019 (το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης). Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν τη συνήθη δίαιτα. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Πλήρη στοιχεία επιχείρησης που διακινεί το προϊόν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Δείτε επίσης
Close
Back to top button