ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Aurinkomatkat: Η Κρήτη στους 5 κορυφαίους προορισμούς για τους Φινλανδούς το 2024

Δύο ελληνικά νησιά είναι ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς στις προτιμήσεις των Φινλανδών για διακοπές το καλοκαίρι του 2024, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας τάσεων που παρουσιάζει ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ της χώρας, Aurinkomatkat, και προκύπτουν από δείγμα περίπου 1.000 πελατών του.

Ειδικότερα, η Κρήτη και η Σαντορίνη εμφανίζονται στις κορυφαίες επιλογές των πελατών του τουρ οπερέιτορ για το ερχόμενο καλοκαίρι, με την πεντάδα να συμπληρώνουν η Λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας, η Μαδέρα της Πορτογαλίας και το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Η έρευνα εντόπισε ακόμα τις κυριότερες ταξιδιωτικές τάσεις των Φινλανδών για το 2024:

Ταξίδια εκτός της υψηλής σεζόν, με λιγότερους τουρίστες στους προορισμούς 

Οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για ταξίδια σε περιόδου που οι προορισμοί είναι πιο ήρεμοι με το 63,2% του δείγματος να προτιμά ταξίδια εκτός υψηλής σεζόν. Σε αυτή την περίπτωση, ο ρυθμός των διακοπών είναι πιο χαλαρός. Προς το παρόν, οι σχολικές διακοπές είναι εκείνες που υπαγορεύουν το χρονοδιάγραμμα των διακοπών, αλλά για πιο ξεκούραστα και πιο οικονομικά ταξίδια προτείνονται οι μήνες Μάιος, Ιούνιος και Αύγουστος.

Τοπικές, αυθεντικές εμπειρίες και σύνδεση με την τοπική κοινότητα

Στα ταξίδια τους, οι Φινλανδοί δεν επιλέγουν να περάσουν το χρόνο τους αποκλειστικά σε ένα resort αλλά επιθυμούν να γνωρίσουν τους ντόπιους και την ιστορία του προορισμού και να περιηγηθούν σε αυτόν ώστε να νιώσουν την ατμόσφαιρά του. Το 56,2% δήλωσε ότι επιθυμεί τοπικές, αυθεντικές εμπειρίες και σύνδεση με την τοπική κοινότητα.

Εμπειρίες και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ευεξία

Το 41,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί να βιώσει εμπειρίες και δραστηριότητες που ενισχύουν την ευεξία κατά τη διάρκεια των διακοπών. Στις διακοπές οι άνθρωποι επιθυμούν να δοκιμάσουν νέα αθλήματα ή να διατηρήσουν τις δικές τους ρουτίνες ευεξίας. Οι διακοπές με δραστηριότητες είναι κατάλληλες και για μεμονωμένους ταξιδιώτες, καθώς μπορούν εύκολα να γνωρίσουν άλλους ταξιδιώτες μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων.

Διαφορετικοί προορισμοί μέσα στις διακοπές

Το 37,8% των ερωτηθέντων θα ήθελε να επισκεφθεί πολλούς προορισμούς σε μία από τις διακοπές του και έτσι να επωφεληθεί περισσότερο από το ταξιδιωτικό πρόγραμμα. Τα συνδυαστικά ταξίδια του Aurinkomatkat έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των φετινών χειμερινών διακοπών στην Ταϊλάνδη, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αποκτούν εμπειρίες και από διακοπές παραλίας και από τον παλμό της μεγάλης πόλης της Μπανγκόκ.

Slow travel, λιγότερο συχνά και μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια

Οι Φινλανδοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν περισσότερα χρήματα στα ταξίδια, αλλά και χρόνο, και να κάνουν μεγαλύτερης διάρκειας αποδράσεις λιγότερο συχνά (21,9%). Για παράδειγμα, σε ταξίδια με πτήση μεγαλύτερης διάρκειας, μένουν για αρκετές εβδομάδες στον προορισμό, ώστε να γνωρίσουν σε βάθος το lifestyle και τον πολιτισμό του.

Πηγή: tornosnews.gr
Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button