ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Καρδίτσα λόγω κινητοποιήσεων των αγροτών – Εκατοντάδες τρακτέρ στον Ε65

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην Καρδίτσα, καθώς οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ. Εκατοντάδες αγρότες παρατάχθηκαν στον Ε-65 μετά από ένταση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί αποφάσισε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, για λόγους ασφαλείας, λόγω των κινητοποιήσεων που άρχισαν οι αγρότες.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, η απαγόρευση ισχύει για τα εξής σημεία:

* στην ΕΟ Καρδίτσας-Λάρισας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 11η χ/θ (1η διασταύρωση Ματαράγκας – έξοδος ΒΙΠΕ),

* στην ΕΟ Καρδίτσας-Λαμίας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 15η χ/θ (διασταύρωση Καρποχωρίου – αερογέφυρα Σοφάδων).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

– Κατεύθυνση κυκλοφορίας από και προς Λάρισα:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Δέλτα Παλαμά, μέσω των ΤΚ Γοργοβιτών – ΒΙΠΕ και είσοδο στην ΕΟ Καρδίτσας-Λάρισας, (ύψος 1ης διασταύρωσης Ματαράγκας) και αντίστροφα.

– Κατεύθυνση κυκλοφορίας από και προς Λαμία:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Δέλτα Παλαμά, μέσω των ΤΚ Αγίων Θεοδώρων, Καρποχωρίου και είσοδο στην ΕΟ Τρικάλων-Καρδίτσας-Ν. Μοναστηρίου (ύψος αερογέφυρας Σοφάδων) και αντίστροφα.

Καρδίτσα: Εκατοντάδες αγρότες στον Ε-65 μετά από ένταση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Κλειστός είναι ο Ε-65 από εκατοντάδες αγρότες, από την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα, οι οποίοι ανέβηκαν με τα πόδια στον αυτοκινητόδρομο, και αφού προηγήθηκε ένταση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει τις προσβάσεις για τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα.

Οι αγρότες τόνισαν ότι θα παραμείνουν στον αυτοκινητόδρομο όσο χρειάζεται, ενώ στις ομιλίες τόνισαν πώς «είναι ώρα ευθύνης! ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε! Όλοι στον αγώνα για να έχουμε εισόδημα επιβίωσης, να παραμείνουμε στα χωριά και τα χωράφια μας» τόνισαν, επίσης.

Στις διεκδικήσεις αναφέρθηκε ως ελάχιστο ποσό που πρέπει να καταβληθεί στους αγρότες π.χ. για το βαμβάκι ή το καλαμπόκι να είναι στα 300 ευρώ/στρ. Για τους κτηνοτρόφους 350 ευρώ ανά ζώο.

Αντίστοιχα και στις υπόλοιπες καλλιέργειες και μελισσοσμήνη, οι αποζημιώσεις να υπολογιστούν με βάση το κόστος παραγωγής, την αναμενόμενη παραγωγή και ζημιά ανά παραγωγό, που είναι πολύ πάνω από την ασφαλιζόμενη αξία του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Επίσης, κάνουν λόγο για αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έπαθαν ζημιά και δεν αποζημιώνονται, όπως ο περονόσπορος στα αμπέλια.

Επίσης να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από την νέα ΚΑΠ και αναπλήρωση εισοδήματος σε αγροτοκτηνοτρόφους, ως ότου αποκατασταθεί το εισόδημα από την παραγωγή και τα ζώα, κά.

πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ

φωτογραφίες Eurokinissi

To άρθρο Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Καρδίτσα λόγω κινητοποιήσεων των αγροτών – Εκατοντάδες τρακτέρ στον Ε65 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button