ΑΝΤΡΑΣΑΣΦΑΛΕΙΑΑΣΦΑΛΙΣΗΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

Απογευματινά χειρουργεία και με ιδιωτική ασφάλεια

''Φάκελος Υγείας '' συνέχεια...

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές η ιδιωτική ασφάλιση σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει τη δημόσια.

ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ,τους εμπλεκομένους της ασφαλιστικής αγοράς , τις ασφαλιστικές εταιρίες , τους  γιατρούς , τις κλινικές και τα νοσοκομεία τους ασφαλισμένους , τη κοινωνία και φυσικά το κράτος

Εμείς οι Επαγγελματίες Ενεργοί Ασφαλιστές το λέμε , το γράφουμε και το φωνάζουμε χρόνια

Οι ασφαλιστικές εταιρίες θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν φτιάξει ειδικά επιδοματικά  προγράμματα υγείας και  προγράμματα κλειστού νοσηλίου για αυτό το σκοπό.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 

Ποτέ δεν είναι αργά , απλά τώρα το επιβάλλουν οι καταστάσεις

Έχουμε ανοίξει δημόσια το ”’Φάκελος ΥΓΕΙΑΣ ”  και οι έρευνες  δείχνουν γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Με χαρά διαβάζουμε στο  capital στο άρθρο Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

 

Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη των απογευματινών χειρουργείων που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο ERTNews, έχει έρθει σε επαφή με ασφαλιστικές εταιρείες, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη εκδηλώσει εγγράφως την πρόθεσή τους για συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία.

Το ενδιαφέρον των ασφαλιστικών εταιρειών είναι μεγάλο, όπως σημείωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “πιστεύω ότι σύντομα θα βγουν προγράμματα από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα καλύπτουν τα απογευματινά χειρουργεία”.

Στο υπουργείο Υγείας υπάρχει ομάδα εργασίας που είναι σε επαφή με τις ασφαλιστικές προκειμένου να συμβάλλουν στην κάλυψη ασθενών που θα προσέρχονται στα απογευματινά χειρουργεία, ενώ έχει προηγηθεί και συνάντηση του Α. Γεωργιάδη με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Υπενθυμίζεται πως το κόστος για των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία το επωμίζεται ο ασθενής. Οι επεμβάσεις χωρίζονται σε 6 κατηγορίες – πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά αλλά και εξαιρετικά βαριά -, με το κόστος τους κυμαίνεται από 300 μέχρι και 2.000€ ανάλογα με την πολυπλοκότητα της επέμβασης. Στην περίπτωση που υπάρχει κάλυψη από τις ασφαλιστικές εταιρείες, το κόστος της χειρουργικής επέμβασης θα είναι ακόμη μικρότερο.

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει η λίστα των νοσοκομείων που οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία. Μετά τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, τα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, σειρά παίρνουν από σήμερα το ΚΑΤ και το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Επίσης, την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί απογευματινό χειρουργείο στο γενικό νοσοκομείο Αθήνας – Γ. Γεννηματάς και την επόμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Στόχος όπως είπε ο υπουργός Υγείας είναι τα απογευματινά χειρουργεία να καταστήσουν τη θέση του γιατρού, του αναισθησιολόγου, του νοσηλευτή του ΕΣΥ, περισσότερο οικονομικά ελκυστική. “Έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε και περισσότερες προσλήψεις και για τα πρωινά χειρουργεία”, σημείωσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, πριν το Πάσχα θα είναι προσβάσιμη για τους πολίτες η Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων, όπου θα μπορούν να δουν τις αναμονές για μια επέμβαση σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Η Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων καταρτίζεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί στην ΗΔΙΚΑ και αποτελεί το ψηφιακό σύστημα αρχειοθέτησης, όπου απεικονίζεται η σειρά προτεραιότητας των προς εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία.

 

Το θέμα της ΥΓΕΙΑΣ  για εμάς είναι πρώτη προταιραότητα και το παρακολουθούμε από πολύ κοντα
Μουντάκης Βασίλης
Ενεργός Ασφαλιστής

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Δείτε επίσης
Close
Back to top button