ΑΝΤΡΑΣBUSINESSNOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΣΦΑΛΙΣΗΓΥΝΑΙΚΑΕΠΙΧ/ΣΕΙΣκοινωνικάΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠολιτικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΥΓΕΙΑ

Γεωργιάδης: Συνεργασία ΕΣΥ με ασφαλιστικές εταιρίες

Μιλώντας σε συνέδριο των Financial Times ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για λειτουργία απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ μέσω πακέτων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Τη συνεργασία του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών εταιρειών επιδιώκει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέδριο των Financial Times ο υπουργός Υγείας μίλησε για λειτουργία απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ μέσω πακέτων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και υπογράμμισε ότι με τον τρόπο αυτό θα μπει ζεστό χρήμα στα δημόσια νοσοκομεία.
Η δυνατότητα σύμπραξης των ασφαλιστικών εταιρειών με τα Δημόσια Νοσοκομεία θεσμοθετήθηκε το 2010 (νόμος 3868, ΦΕΚ Α’ 129 για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων). Εκεί προβλέπονται ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεμβατικές πράξεις, «που πραγματοποιούνται κατά την πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργία του νοσοκομείου».
Η δαπάνη για τα απογευματινά χειρουργεία θα «βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα ή την ασφαλιστική εταιρεία ή τον ίδιο τον ασθενή» και θα καθοριστεί με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι οι σκέψεις αυτές να πάρουν σάρκα και οστά μέχρι το τέλος του χρόνου να αρχίσει να μπαίνει ζεστό χρήμα στα Δημόσια Νοσοκομεία.
«Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για να αυξήσουμε τα έσοδα των νοσοκομείων», τόνισε ο υπουργός και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών τους είπε: «Να πουλήσετε ένα ελκυστικό πακέτο στους πελάτες σας, που να είναι και για μας ενδιαφέρον».
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση θα λειτουργήσουν και διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα.
Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, παρατήρησε: «Η βασική ιδέα είναι να σας μιμηθούμε. Να υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ασφαλιστική πλευρά του ΕΟΠΥΥ με την παροχή».
Την εκπόνηση της σχετικής μελέτης έχει αναλάβει η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών του ΕΣΥ, οι εκπρόσωποι της οποίας εκτιμούν ότι σε 18 μήνες εφαρμογής θα αυξηθούν κατά 360.000 οι νοσηλείες και κατά 700 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα για το ΕΣΥ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το αντίτιμο που θα καταβάλουν οι ασθενείς στα Δημόσια Νοσοκομεία θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με το ποσό που θα καλούνταν να δώσουν σε Νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα.
Στην  ίδια κατεύθυνση και οι πρόσφατες δηλώσεις του   υφυπουργού  Υγείας

Μ. Θεμιστοκλέους: Θα εξεταστεί συνεργασία με ασφαλιστικές

Για την κάλυψη του κόστους των απογευματινών χειρουργείων

Σε χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή σχετικά με τον εάν οι ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν το κόστος των απογευματινών χειρουργείων, δήλωσε ότι το Υπουργείο μετά την 3η φάση του μέτρου θα εξετάσει συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Όπως διευκρίνισε, η πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου είναι  ο καθορισμός των κλινικών που θα μετέχουν σε αυτό, η δεύτερη αφορά την περίοδο προσαρμογής του μέτρου που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει από 6 έως 8 μήνες και η τρίτη φάση αναμένεται στο τέλος του τρέχοντος έτους. Ο Υφυπουργός Υγείας  τόνισε για ακόμα μια φορά ότι ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων έχει στόχο στη μείωση της αναμονής για επέμβαση, που αφορά πάνω από 100.000 άτομα. Σχολιάζοντας το «φακελάκι», το χαρακτήρισε απαράδεκτο και σημείωσε ότι ο λόγος ύπαρξής του οφείλεται στο γεγονός ότι  το σύστημα αναγκάζεται να χτίσει λίστες αναμονής, τις οποίες και επιχειρεί να μειώσει το Υπουργείο.

πηγή https://healthdaily.gr/

 

Στο https://allgood.gr, 

γράφτηκαν πολλά άρθρα για το θέμα γιατί πιστεύουμε ότι αν ξεπεραστούν οι παθογένειες , οι γραφειοκρατεία και οι κομματικές αντιδράσεις μπορεί να βρεθεί μια λύση και να βγουν κερδισμένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Διαβάστε εδώ

Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να βάλουν ”νερό στο κρασί τους ” για το καλό  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ στη δημόσια αλλά και στην ιδιωτική Ασφάλιση.

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ασφάλιση σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθιστά τη δημόσια ασφάλιση αλλά τη συμπληρώνει ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εμείς οι Επαγγελματίες Ενεργοί Ασφαλιστές 

Έχουμε προτείνει  στις ασφαλιστικές εταιρίες  να δημιουργήσουν  έξυπνα επιδοματικά” προγράμματα Υγείας    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ     καθώς   και προγράμματα ‘κλειστού νοσηλείου ” , ώστε να βοηθήσουν στη λύση του τεράστιου  προβλήματος ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ και δεν μπορεί κανείς να το αγνοεί , να ακροβατεί  ή να πειραματίζεται

Επιμέλεια άρθρου

Βασίλης Μουντάκης

Ενεργός Ασφαλιστής

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button