ΑΝΤΡΑΣBUSINESSFACEBOOKNOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΣΦΑΛΙΣΗΓΕΓΟΝΟΤΑΓΥΝΑΙΚΑΕΠΙΧ/ΣΕΙΣκοινωνικάΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠολιτικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

Π.Ε.Κ.Α.Π « Για το καταναλωτή ασφαλισμένο που είμαστε όλοι εμείς»

“Να Αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα ούτε Ουτοπία. Είναι Δικαιοσύνη”

“Το Μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα ‘Όνειρά τους”. Ελέανορ Ρούσβελτ.
“Να Αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα ούτε Ουτοπία. Είναι Δικαιοσύνη”
. Μιγκέλ ντε Θερβάντες, δημιουργός του Δον Κιχώτη
Εμείς, η προσωρινή διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προϊόντων (ΠΕΚΑΠ), καλούμε όλους τους ασφαλισμένους  [ σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόγραμμα , υγείας , περιουσίας , αστικής ευθύνης κτλ]. ιδιαίτερη όμως πρόσκληση κάνουμε στους  συναδέλφους, επαγγελματίες διαμεσολαβητές.
1. Να ονειρευτούμε ένα Μέλλον καλύτερο για τους ασφαλισμένους μας. Άλλωστε ασφαλισμένοι είμαστε εμείς και οι οικογένειές μας
2.  Να αλλάξουμε την πραγματικότητα για τον Έλληνα καταναλωτή, ιδιωτικά ασφαλισμένο. Άλλωστε αυτό είναι το εισόδημά μας, ο κόπος μας, το δημιούργημά μας
Μαζί καλούμε οποιονδήποτε εμπλέκεται με την Ιδιωτική Ασφάλιση.
Τις Ασφαλιστικές εταιρείες, την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, οποιαδήποτε Ασφαλιστική Εταιρεία μη μέλος της Ένωσης.
Τους Συλλόγους, την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όλων των κατηγοριών.
Τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια της χώρας που υποστηρίζουν με τις ενέργειές τους το έργο των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών
Την Τράπεζα της Ελλάδος και συγκεκριμένα την Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ), τον Επόπτη της Ιδιωτικής Ασφάλισης καθώς και το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης για την Ασφαλιστική Αγορά.
Τους Ασφαλισμένους μας πρώτα από όλους, Καταναλωτές ασφαλιστικών προϊόντων. Αυτούς που έχουν πιστέψει ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση μπορεί να προλάβει κάθε κίνδυνο.
Να θωρακίσει και να εξασφαλίσει την ζωή, την υγεία, την περιουσία και το επάγγελμα τους. Να υποστηρίξει τα Μελλοντικά τους σχέδια και να αναπτύξει την υγιή επιχειρηματικότητα.

 «Σήμερα  ένα όραμα
γίνεται πραγματικότητα».

«Όταν όλοι έλεγαν ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ , είπαμε  αφού δεν γίνεται εμείς  θα
το προσπαθήσουμε και θα το κάνουμε » « Για το καταναλωτή ασφαλισμένο που είμαστε όλοι εμείς»

Καλούμε  «όλους όσους συμμερίζονται τις ίδιες αξίες , για το μεγάλο αφεντικό , τον
Ασφαλισμένο,

να συμμετέχουν σ αυτό το μεγάλο έργο»« οι θέσεις δεν έχουν όνομα

αρκεί να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος στόχος»

Ο Στόχος   είναι μεγάλος    , η Π.Ε.Κ.Α.Π  να γίνει ”θεσμός

Διαβάστε περισσότερα στο site της Π.Ε.Κ.Α.Π πατώντας ΕΔΩ

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας πατώντας ΕΔΩ 

Λάβε μέρος στη μεγάλη  ανώνυμη  δημοσκόπηση της Ασφαλιστικής αγοράς πατώντας  ΕΔΩ

 

Λίγα λόγια για τις επιδιώξεις και σκοπούς της Π.Ε.Κ.Α.Π

Ειδικότερα η Ένωση επιδιώκει τους κάτωθι σκοπούς μεταξύ των άλλων

1. Την προστασία των ασφαλισμένων σε κάθε κλάδο ασφάλισης από την εφαρμογή καταχρηστικών όρων / αδικαιολόγητων αναπροσαρμογών στα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους. Από τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων που ενδεχομένως καταστρατηγούνται από ασφαλιστικές εταιρίες .

2. Την προστασία των διαμεσολαβητών ασφαλιστικών προϊόντων από καταχρηστικές πρακτικές που στρεβλώνουν και νοθεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό . Είτε από ”κακούς” επαγγελματίες της ασφαλιστικής αγοράς , είτε από επιχειρήσεις ασκούσες ” δευτερεύουσα δραστηριότητα ” και μετέρχονται πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού , είτε από Τράπεζες , είτε από παρόχους τηλεπικοινωνιακών ή άλλων υπηρεσιών.

3.Την διενέργεια παρεμβάσεων υπέρ των μελών της σχετικά με υποβολή αιτημάτων που σχετίζονται με την ερμηνεία όρων ή την εκτέλεση ασφαλιστηρίου συμβολαίου , ή την παροχή πληροφοριών ή διευκρινίσεων , αιτημάτων διαμεσολάβησης στη επίλυση διαφοράς , αιτημάτων αποστολής στην ασφαλιστική επιχείρηση αιτίασης κ.α

4.Την υποβολή αναφορών , καταγγελιών , αγωγών , μηνυτήριων αναφορών κτλ σε περίπτωση όπου είναι αναγκαία η δικαστική προστασία των μελών της , στα Ελληνική και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και τις εποπτικές και Ανεξάρτητες Αρχές [ Δ.Ε.Ι.Α , ΣτΚ , Γενική Γραμματεία Καταναλωτή . Ε.Ι.Ο.Ρ.Α ]

5.Την συνεργασία με άλλους φορείς ή νομικά πρόσωπα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή για την επίτευξη των σκοπών του Σωματείου , επιδιώκοντας την ένταξή τους σε Ευρωπαϊκές ή και Διεθνείς Ενώσεις με τον ίδιο περιεχόμενο με αυτήν και τις επιδιώξεις .

6. Την συνεργασία με τις Εποπτικές Αρχές , τους εν γένει Θεσμικούς Παράγοντες της Ασφαλιστικής Αγοράς και την πολιτεία , υποβάλλοντας προτάσεις και παρεμβάσεις στα θέματα που αφορούν την ασφαλιστική αγορά .

7. Την ομαλή λειτουργεία της Αγοράς Ιδιωτικής Ασφάλισης και την εμπέδωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε αυτήν

8. Την ενημέρωση , εκπαίδευση και σωστή πληροφόρηση των Ελλήνων καταναλωτών ασφαλιστικών προϊόντων.

9.Την επιδίωξη της ταχείας μετατροπής της Ένωσης , κατά το άρθρο 10 του Ν,2251/94 . Η οποία εφ όσον πληρεί τις σχετικές προϋποθέσεις και κατά αρχήν εκπροσωπεί τουλάχιστον πεντακόσια [ 500] ενεργά μέλη , έχει τη δυνατότητα να νομιμοποιείται προς άσκηση αγωγής , αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων , αιτήσεως ακυρώσεως -προσφυγής κατά διοικητικών πράξεων και να παρίσταται ως πολιτικώς ενάγουσα, ιδίως δε την άσκηση ”Συλλογικής Αγωγής ”

 

Related Articles

Back to top button