LIFESTYLEBUSINESSFACEBOOKΑΝΤΡΑΣΓΥΝΑΙΚΑΔΙΑΦΟΡΑΕΠΙΧ/ΣΕΙΣκοινωνικάΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί ο πιο επιτυχημένος CEO της εποχής είπε σε φοιτητές «ελπίζω να υποφέρετε»

Ο Jensen Huang είναι ο πρωταγωνιστής της εποχής

Ο Jensen Huang είναι ο πρωταγωνιστής της εποχής. Η μετεωρική άνοδος της Nvidia του έχει φέρει δόξα αλλά και πλούτη. Ο ίδιος, όμως, έχει ένα απλό μήνυμα για τους νέους που θέλουν να επιτύχουν μεγάλα πράγματα: Δεν κερδίζεις αν δεν πονέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο CEO της Nvidia μίλησε στους φοιτητές του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, στο οποίο είχε φοιτήσει και ο ίδιος.

«Το να επιτύχεις μεγάλα πράγματα δεν θέλει ευφυΐα. Το μεγαλείο πηγάζει από τον χαρακτήρα. Και χαρακτήρα δεν δείχνουν οι έξυπνοι άνθρωποι, δείχνουν οι άνθρωποι που υπέφεραν», είπε ο Huang, σύμφωνα με το CNBC,  όταν ρωτήθηκε για το πώς οι φοιτητές μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητές τους να επιτύχουν.

Ο ίδιος δικαιούται να δίνει συμβουλές επιτυχίας. Το 1993 συνίδρυσε την εταιρεία ημιαγωγών Nvidia και εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες κατέχει τη θέση του CEO. Η επιτυχία της εταιρείας μετέτρεψε τον Huang σε δισεκατομμυριούχο. Τώρα, με την άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης να κάνει τα τσιπ της Nvidia περιζήτητα, η εταιρεία έχει γίνει μια από τις πιο πολύτιμες στον κόσμο, με αποτίμηση που ξεπερνά τα 2 τρισ. δολάρια.

Ο ίδιος ο Huang είναι ένα από τα πλουσιότερα άτομα στον κόσμο, με περιουσία 77,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Κατά την άποψή του, υπάρχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας οποιουδήποτε ατόμου: Η ανθεκτικότητα. Στην εκδήλωση στο Στάνφορντ, είπε στους φοιτητές πώς ανέπτυξε την ανθεκτικότητα, ώστε  να μπορέσει να χτίσει και να διευθύνει μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο.

«Ένα από τα μεγάλα μου πλεονεκτήματα είναι ότι έχω πολύ χαμηλές προσδοκίες», είπε ο Huang, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι απόφοιτοι του Στάνφορντ «έχουν πολύ υψηλές προσδοκίες» ως αποτέλεσμα της εκπαίδευσής τους σε αυτό το κορυφαίο πανεπιστήμιο.

Συχνά «οι άνθρωποι με πολύ υψηλές προσδοκίες έχουν πολύ χαμηλή ανθεκτικότητα», εξήγησε, επειδή δεν είναι συνηθισμένοι ή προετοιμασμένοι για την αποτυχία.

«Δυστυχώς, η ανθεκτικότητα παίζει ρόλο στην επιτυχία», είπε. «Δεν ξέρω πώς να σας την διδάξω, εκτός από το ότι ελπίζω να υποφέρετε».

Ο ίδιος πράγματι υπέφερε στα πρώτα χρόνια της Nvidia. Το 1996, η εταιρεία παραλίγο να κλείσει, καθώς προσπαθούσε να ανταγωνιστεί άλλους κατασκευαστές ημιαγωγών. Αυτό ανάγκασε τον Huang να απολύσει πάνω από το μισό προσωπικό του αλλά και να αλλάξει το προϊόν του.

Η εμπειρία αυτή του δίδαξε να «διαβάζει» καλύτερα την αγορά και τις απαιτήσεις των καταναλωτών, είπε στο Fortune το 2001.

«Μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ τη φράση ‘πόνος και ταλαιπωρία’  μέσα στην εταιρεία μας με μεγάλη χαρά», είπε ο Huang στο Στάνφορντ. «Το εννοώ με χαρούμενο τρόπο, γιατί θέλεις να βελτιώσεις τον χαρακτήρα της εταιρείας σου. Θέλεις μεγαλείο από αυτούς».

«Για όλους εσάς τους φοιτητές του Στάνφορντ, σας εύχομαι άφθονες δόσεις πόνου και ταλαιπωρίας», κατέληξε.

 

Πηγή : https://www.moneyreview.gr

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button