BUSINESSFACEBOOKLIFESTYLENOMIKA ΘΕΜΑΤΑvideoΑΝΤΡΑΣΓΕΓΟΝΟΤΑΓΕΛΙΟΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΕΠΙΧ/ΣΕΙΣκοινωνικάΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΙΔΙπερίεργαΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤΙΚ ΤΟΚΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το φαινόμενο είναι ο Φειδίας ή 71.330 πολίτες;

Η Ευρωβουλή πήρε ένα μήνυμα ...

”Ότι συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό μπορεί και να το υλοποιήσει , αρκεί να μην εγκαταλείψει ΠΟΤΕ τη προσπάθεια ”

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο

”Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι 71.330 πολίτες (όταν ένα κόμμα εκατό χρόνων, το ΑΚΕΛ, πήρε 79.163 ψήφους) επέλεξαν να στείλουν στην Ευρωβουλή να εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας ένα παιδί, χωρίς σπουδές ή άλλες γνώσεις (ενώ για να πιάσεις δουλειά στην κυβέρνηση θέλεις πτυχία, εξετάσεις, αγγλικά…),  και ειδικά που δεν έχει ούτε καν στοιχειώδεις γνώσεις για το τι συμβαίνει στην ΕΕ, πώς λειτουργεί η Ευρωβουλή, ποια είναι τα καθήκοντα του. Ουδείς γνωρίζει τι άλλο ξέρει αυτός ο νεαρός εκτός από το να κάνει βιντεάκια της πλάκας και να κάνει ομιλίες σαν να απευθύνεται στην παρέα του στο Μένοικο. Και δεν μιλώ για σοβαροφάνεια και υποκρισία, για να εξηγούμαστε, αλλά για ευπρέπεια και σωστή χρήση της γλώσσας. Ο δημόσιος λόγος πρέπει να είναι παράδειγμα!   ”’ www.philenews.com

«Δεν είναι μόνο στην Κύπρο που γράφουμε ιστορία, είναι παγκοσμίως». Αυτή ήταν η δήλωση του Φειδία Παναγιώτου, του 24χρονου youtuber – influencer που προκάλεσε το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο και εξελέγη ευρωβουλευτής στις κάλπες της 9ης Ιούνη. Και δεν εξελέγη απλά τελευταίος αλλά τρίτος, με τα ποσοστά του να φτάνουν το 19,3% και να κάνουν το ΑΚΕΛ, το κόμμα που ήρθε δεύτερο σε ποσοστά με 21,5% να νιώθει την ανάσα του πολύ κοντά. Ενώ δεν είχε ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση και από το πρώτο ΔΗΣΥ που κατέγραψε 24,8%  ”www.in.gr

«Έχουμε power εμείς οι influencers και οι youtubers» υποστήριζε ο Φειδίας Παναγιώτου τον περασμένο Φεβρουάριο,  καθώς ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για τις Ευρωεκλογές 2024 στον αέρα της κυπριακής εκπομπής «με αγάπη Χριστιάνα», φορώντας μόνο ένα σορτς, το πάνω μέρος ενός κουστουμιού και τρεις γραβάτες.

Τέσσερις μήνες μετά θα εκλεγόταν ευρωβουλευτής, έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές της Κύπρου με ποσοστό σχεδόν 20%. Μάλιστα, η επιτυχία του ήταν τέτοια που στέρησε τη μία από τις δύο έδρες του ΑΚΕΛ και άφησε εκτός Ευρωκοινοβουλίου την ΕΔΕΚ. Με βάση τα ποσοστά που διαμορφώθηκαν με καταμετρημένο το 80% των ψήφων, ισχύουν τα εξής:

* ΔΗΣΥ 24,7% (2 έδρες)
* ΑΚΕΛ 21,7% (1 έδρα)
* Φειδίας Παναγιώτου 19,4% (1 έδρα)
* ΕΛΑΜ 11.2% (1 έδρα)
* ΔΗΚΟ 9,6% (1 έδρα)    https://www.lifo.gr/

 

Κύπρος: Το φαινόμενο του Youtuber Φειδία

 

Η ψηφοφορία της Κυριακής για τις Ευρωεκλογές 2024 ανέδειξε τον νεαρό influencer ως τρίτη “πολιτική δύναμη” του τόπου με ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 19,3%, ξεπερνώντας σε ποσοστό παραδοσιακά κόμματα, όπως το ΔΗΚΟ (9,7%) και την ΕΔΕΚ (5,1%) και στερώντας από τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποσοστά και θέση στην ευρωβουλή αντίστοιχα. Το ράπισμα του Φειδία Παναγιώτου, του νεαρού που έγινε διάσημος μέσω του καναλιού του στο Youtube, στρέφεται εναντίον όχι απλώς των κομμάτων αλλά του συνόλου του πολιτικού συστήματος, κήνσορες και θεράποντες του οποίου από το βράδυ της Κυριακής διερωτώνται μέχρι πότε θα είναι σε θέση να διατηρούν τα αξιώματά τους. Κι αυτό γιατί ο Φειδίας Παναγιώτου δεν πέτυχε απλώς την εκλογή του σε μια ψηφοφορία που δεν αφήνει περιθώρια επιτυχίας σε μεμονωμένους υποψηφίους, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει κόμματα που λαμβάνουν κρατικές χορηγίες και διαθέτουν υποτίθεται μηχανισμούς και οργανωμένα σύνολα στις τοπικές κοινωνίες.”  https://www.capital.gr/

 

Σαστισμένοι στην Κύπρο με το φαινόμενο «Φειδίας»: Πώς ένας youtuber κατάφερε να βγει Ευρωβουλευτής με 20%

Με 2.620.000 subscribers στο Youtube, ο Φειδίας Παναγιώτου αποφάσισε να κατέβει μόνος του στις Ευρωεκλογές στην Κύπρο κι έκανε την απόλυτη έκπληξη μιας και έγινε 3η δύναμη με 20%.

Πολλές εκπλήξεις είχαν οι ευρωεκλογές 2024 και μία εξ αυτών ήταν και η εκλογή του ΥouΤuber Φειδία Παναγιώτου από την Κύπρο. Ο Φειδίας, γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο Tik Tok και το Youtube και τώρα βάζει «πλώρη» για Βρυξέλες.

O ίδιος σε συγκέντρωση που έκανε σε κεντρική πλατεία της Λευκωσίας, δήλωσε πως το ποσοστό του 20% που έλαβε, δεν μπορεί να το πιστέψει. Ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και ανέφερε ότι ελπίζει η εκλογή του να αποτελέσει αφορμή για να αλλάξουν τα πράγματα.  https://www.gazzetta.gr/

Κύπρος: Το φαινόμενο Φειδίας Παναγιώτου που σάρωσε στις ευρωεκλογές – Ο 24χρονος που κατέκτησε τον Έλον Μασκ και το Tik Tok

 

Ο Φειδίας Παναγιώτου ήταν μια μεγάλη απειλή για το πολιτικό σύστημα της Κύπρου καθώς η έδρα του στην Ευρωβουλή ήταν από την αρχή ξεκάθαρη.

 

Οι δημοσκοπήσεις στην Κύπρο του έδιναν ένα 5% με 6%, αρκετό για να ταράξει τα νερά των κομμάτων που κυμαίνονταν σε αυτά τα επίπεδα.

Ο Φειδίας Παναγιώτου ήταν μια μεγάλη απειλή για το πολιτικό σύστημα της Κύπρου καθώς η έδρα του στην Ευρωβουλή ήταν εξαρχής σίγουρη.

Είναι ο μοναδικός ανεξάρτητος υποψήφιος ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει τόσο υψηλό ποσοστό. Σε αριθμό ψήφων, ο Φειδίας συγκέντρωσε 71.330.

Δέχθηκε επιθέσεις, λοιδορήθηκε και αμφισβητήθηκε πολλές φορές λόγω του ότι δεν κατέχει κάποιαν ιδιαίτερη μόρφωση, αλλά είναι έναςTiktoker με χιλιάδες ακολούθους στο Tik Tok.

Να σημειωθεί ότι ο Φειδίας Παναγιώτου έπιασε σε μια εκλογική διαδικασία περισσότερες ψήφους απ’ όσους πήραν οι Νίκος Χριστοδουλίδης, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αβέρωφ Νεοφύτου στον Α’ Γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ποιος είναι τελικά ο Φειδίας Παναγιώτου;

Η Φειδίας Παναγιώτου είναι μόλις 24 ετών, γεννημένος στην Λευκωσία, μεγαλωμένος σε μια πολύτεκνη οικογένεια με πατέρα ιερέα και μητέρα νοσηλεύτρια.

Σαν νέος ακολούθησε την τάση της εποχής του, δεν θέλησε να γίνει γιατρός ή δικηγόρος, μπήκε σε ένα αεροπλάνο και ταξίδεψε με λίγα χρήματα στις ΗΠΑ για να μάθει τα μυστικά των social media από κορυφαίους youtubers.

Ο Φειδίας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε αρχικά να κάνει το κανάλι του στο YouTube μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κοιμόταν σε sleeping bag για 3 μήνες έξω από τα γραφεία της «SpaceX», μέχρι να καταφέρει να αγκαλιάσει τον Elon Musk. Τα κατάφερε και τον συνάντησε κάτι που του έδωσε μεγαλύτερη αξία σε αυτό που κάνει.https://newpost.gr/

Κλείνοντας αυτό το άρθρο μια συμβουλή στους νέους μας …

”Πιστέψτε στον εαυτό σας , βάλτε  το δικό σας στόχο , κάντε όνειρα , κυνηγήστε τα , έχετε το Θεό μέσα σας θα  πετύχετε . Όποιος σας λέει δε μπορείς ,φοβάται μήπως τα καταφέρεις ”

 

Βασίλης Μουντάκης

Ενεργός Ασφαλιστής

Related Articles

Back to top button