ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δάνεια τεσσάρων ξενοδοχείων σε Κρήτη, Σαντορίνη και Κω αγόρασε η Optima Bank

 

Η Optima Βank ολοκλήρωσε πρόσφατα τη συναλλαγή εξαγοράς μέρους του χαρτοφυλακίου δανείων με την επωνυμία Tethys. Το συγκεκριμένο ενήμερο χαρτοφυλάκιο που απόκτησε η τράπεζα, αφορά τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Σαντορίνη και Κω.

Ύστερα από την απαραίτητη διαδικασία αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών αυτών δανείων, όπως αναφέρει η τράπεζα, επιστρέφουν ενήμερα στο τραπεζικό σύστημα μέσω της Optima Βank, με στόχο οι επιχειρήσεις αυτές να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και κυρίως να επανεκκινήσουν από υγιή βάση την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους πλάνων στην τουριστική αγορά.

Η Optima Βank έχει ήδη υιοθετήσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική υποστήριξης των επιχειρήσεων που αν και βρέθηκαν σε δυσχερή οικονομική θέση στο παρελθόν, φρόντισαν και έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία εξυγίανσης τους και επιστρέφουν στη χρηματοοικονομική αγορά. Μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο η τράπεζα ολοκλήρωσε την πρώτη στην Ελλάδα συναλλαγή αγοράς χαρτοφυλακίου δανείων 30 εκατ. ευρώ της Cepal, τα οποία επίσης επέστρεψαν ενήμερα μέσω της δευτερογενούς αγοράς στο τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Πάρις Οικονόμου, Head of Wholesale Banking της Optima Βank δήλωσε σχετικά: Στην Optima Βank θεωρούμε πως οι επιχειρήσεις που ξεπέρασαν προβλήματα του παρελθόντος και επανέρχονται υγιείς σε πορεία ανάπτυξης, αξίζουν την απαραίτητη στήριξη και την πρόσβαση στην τραπεζική αγορά. Ως Optima bank, στο πλαίσιο της διαρκούς ενίσχυσης των επιχειρήσεων και της πίστης μας στις δυνατότητες του ελληνικού επιχειρείν, παρέχουμε εξιδεικευμένες χρηματοδοτικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε επιχείρησης, προς όφελος των εργαζομένων, της αγοράς και της ευρύτερης οικονομίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button