ΑΝΤΡΑΣBUSINESSNOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΣΦΑΛΕΙΑΑΣΦΑΛΙΣΗΓΥΝΑΙΚΑΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΕΠΙΧ/ΣΕΙΣκοινωνικάΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝΠολιτικήΥΓΕΙΑ

Δ. Γαβαλάκης στο Bluesky για τις αυξήσεις στα ασφαλιστήρια υγείας – Βίντεο

Αναδημοσίευση από το https://www.eea.gr/

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του εεα και τη συνέντευξη του  Γενικού Γραμματέα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δημήτρη Γαβαλάκη.

Ο  κύριος Γαβαλάκης  για άλλη μια φορά έδωσε να καταλάβει ο κόσμος  με ξεκάθαρο τρόπο το πρόβλημα .

 

Απλός , κατανοητός , ευθύς ήρεμος με μεστό λόγο χωρίς ακρότητες

Θα μπορούσε κάποιος να πει πολλά ακόμα , αλλά στο πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο δεν υπάρχει αυτή η άνεση

 

Μπράβο Δημήτρη , μπράβο στο ΕΕΑ ,όλοι μαζί θα κρατήσουμε το θέμα πολύ ψηλά…

Αποκορύφωμα  η  προκαθορισμένη ανοικτή και δημόσια  συνάντηση  που οργανώνει η  Πανελλήνια Ένωσης Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προϊόντων ΠΕΚΑΠ , ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και με την  οικονομική  στήριξη του ΕΕΑ

Η συνάντηση αυτή θα γίνει το Φθινόπωρο σε κεντρικό ξενοδοχείο , εκεί θα καλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους ( κράτος , κυβέρνηση , πολιτικά κόμματα , ασφαλιστικές εταιρίες , κλινικές , γιατρούς διαμεσολαβητές , ανεξάρτητες αρχές , νομικούς , επιμελητήρια , σωματεία και φυσικά τους ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ /ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ  ]να εξηγήσουν στους ασφαλισμένους / καταναλωτές  τι συμβαίνει τώρα , γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι και το σημαντικότερο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα , για να διασωθεί η ασφαλιστική αγορά 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO

”Για τις αυξήσεις που καταγράφονται στα ασφάλιστρα υγείας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δημήτρης Γαβαλάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky και την εκπομπή “Ραντεβού με την Επικαιρότητα” με τον Βαγγέλη Γιακουμή, την Πέμπτη 4/7/2024.

Ο κ. Γαβαλάκης εξήγησε ότι το ύψος των ασφαλίστρων υγείας επηρεάζεται από δύο βασικές παραμέτρους, την ηλικία των ασφαλιζόμενων και το κόστος των νοσηλειών.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, ανέφερε ότι παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια πιο έντονα, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, αύξηση της επισκεψιμότητας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και ταυτόχρονα αύξηση στο μέσο κόστος ανά νοσηλεία, κάτι που μεταφέρεται και στα ασφαλιστήρια συμβόλαιο υγείας.

Το Ε.Ε.Α., σημείωσε ο κ. Γαβαλάκης, έχοντας στους κόλπους του έναν μεγάλο αριθμό ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά, έχει καταθέσει σειρά προτάσεων προκειμένου το ασφαλιστήριο να είναι προσιτό σε ένα μέσο πολίτη.

Μία εκ των βασικών προτάσεων είναι η μείωση ή και εξάλειψη του φόρου ασφαλίστρου.

“Ένα ασφαλιστήριο υγείας στην Ελλάδα έχει την υψηλότερη φορολογία στην Ευρώπη – 15% φόρο ασφαλίστρου- ενώ ταυτόχρονα βοηθά πάρα πολύ την οικονομία, καθώς αποσυμφορίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο πρέπει να γίνεται όλο και καλύτερο αλλά είναι φυσικό ένα μέρος των πολιτών να θέλει να απευθυνθεί στην ιδιωτική υγεία. Θα μπορούσε λοιπόν κάλλιστα να εξαλειφθεί αυτός ο φόρος ασφαλίστρου, αφού το κράτος έχει έμμεσα άλλα οφέλη, και να γίνει με αυτόν τον τρόπο πιο προσιτό το ασφαλιστήριο υγείας για τον πολίτη”, επισήμανε ο Γ.Γ. του Ε.Ε.Α.

Προβληματισμό προκαλούν επίσης, όπως είπε, στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο των ασφαλιστικών εταιρειών και καταδεικνύουν ότι μία μέση νοσηλεία χολής σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο το οποίο αποζημιώνει μία ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα στοιχίζει περίπου όσο στην Ελβετία, ενώ στην Γερμανία το κόστος είναι στο 60% και στην Ισπανία στο 50%.

Ο Γ.Γ. του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε την ανάγκη η Πολιτεία να σκύψει με μεγαλύτερη προσοχή στους εμπορικούς κανόνες που αφορούν στην υγεία.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο κ. Γαβαλάκης ανέδειξε τις παρεμβάσεις του Ε.Ε.Α. σε ζητήματα όπως η προστασία από τις φυσικές καταστροφές, οι φοροαπαλλαγές κ.ά., ενώ αναφέρθηκε στην εικόνα που έχει σήμερα η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα, αλλά και τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά, με επίκεντρο τις συγχωνεύσεις εταιριών.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Related Articles

Back to top button