ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ηράκλειο | 50% αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Δεκέμβριο 2023 στην κρουαζιέρα

Με τα διπλάσια κρουαζιερόπλοια σε σχέση με το 2022 και 50% αύξηση της επιβατικής κίνησης αποχαιρέτησε ο Δεκέμβριος το λιμάνι Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, το 2023 επισκέφτηκαν το λιμάνι συνολικά 382.981 επιβάτες κρουαζιέρας, ενώ οι κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων ανήλθαν σε 253, σημειώνοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 2022 στην επιβατική κίνηση.

Αναφορικά με την προέλευση των επιβατών, η μερίδα του λέοντος για το 2023 προήλθε από την Αμερική, με 1 στους 4 επιβάτες και συνολικά 97.245 Αμερικανούς, 54.629 Ιταλούς, 45,187 Γερμανούς και 42.416 Άγγλους, στις 4 πρώτες εθνικότητες.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Μηνάς Παπαδάκης, «Το 2023 σηματοδότησε μία εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά για την κρουαζιέρα στο λιμάνι Ηρακλείου, ενώ το 2024 αναμένεται να αποτελέσει νέο ορόσημο, με τις προσεγγίσεις να αγγίζουν τα 300 κρουαζιερόπλοια, με 38 εκ των οποίων homeport. Με συλλογική προσπάθεια και συστηματική δουλειά, το λιμάνι του Ηρακλείου, επιλέγεται σταθερά από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου ως λιμένας επιβίβασης και αποβίβασης για τα πλοία τους, εγκαθιδρύοντας το ως ένα από τα σπουδαιότερα homeport λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου».

Ο πρόεδρος του ΟΛΗ, Ιωάννης Βαρδαβάς ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εργαζομένους του Λιμένος Ηρακλείου σημειώνοντας ότι «Τα επίσημα στοιχεία για την κρουαζιέρα στο λιμάνι μας καταδεικνύουν τη δυναμική του λόγω των υψηλών παρεχόμενων υπηρεσιών του, και αποδεικνύουν ότι το Ηράκλειο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα ενώ το έτος 2024 θα αποτελέσει ένα ακόμα έτος σημαντικής προόδου για την κρουαζιέρα με σημαντικά ποσοστά ανάπτυξης, με πολλαπλά οφέλη, τόσο για την πόλη του Ηρακλείου, όσο και για την οικονομία της Ελλάδας».

Το πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου για το 2024

Το πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου για το 2024

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button