ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών Torm ανακοίνωσε ότι θα αποφεύγει την Ερυθρά Θάλασσα

Η δανέζικη εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών Torm ανακοίνωσε σήμερα (12.1.2024) ότι θα διακόψει κάθε διέλευση από το νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας λόγω των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων.

«Η Torm αποφάσισε σήμερα να διακόψει όλες τις διαμετακομίσεις από το νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι νεωτέρας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η δανέζικη εταιρεία διαθέτει έναν στόλο περίπου 80 πλοίων και ειδικεύεται στη μεταφορά πετρελαϊκών προϊόντων.

Η ανακοίνωση της Torm εκδόθηκε μετά τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων που εξαπολύουν οι αντάρτες Χούθι εναντίον όσων θεωρούν ότι είναι πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, στον σημαντικό διεθνή εμπορικό διάδρομο της Ερυθράς Θάλασσας. Οι Χούθι δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στην παλαιστινιακή Χαμάς στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ.

Οι επιθέσεις εναντίον πλοίων από τους αντάρτες Χούθι έχουν ήδη αναγκάσει ναυτιλιακές εταιρείες, όπως τη δανέζικη Maersk, να εκτρέψουν την πορεία των πλοίων τους μέσω του ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας στη Νότια Αφρική.

Περίπου το 12% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου πέρναγε, υπό κανονικές συνθήκες, από τα στενά Μπαμπ αλ Μαντέμπ, που ελέγχουν την πρόσβαση στο νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας, όμως από τα μέσα Νοεμβρίου, ο αριθμός των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 70%, σύμφωνα με ειδικούς σε ναυτιλιακά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button