ΑΝΤΡΑΣNOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΣΦΑΛΕΙΑΑΣΦΑΛΙΣΗΓΕΓΟΝΟΤΑΓΥΝΑΙΚΑκοινωνικάΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Νοσοκομείο Γεννηματά: Τι λένε 91 εργαζόμενοι για τις φωτογραφίες με τα ράντζα

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, δεκάδες ασθενείς στοιβάζονται ανά 4 ημέρες στα Επείγοντα και αναμένουν για ώρες μέχρι να διευθετηθούν

Για μια πραγματικότητα που «επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», με αφορμή τις φωτογραφίες από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που δημοσιοποίησε πριν λίγα 24ωρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Κάθε 4 ημέρες στο νοσοκομείο μας , γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές , με δεκάδες ασθενείς να στοιβάζονται στα Επείγοντα, να αναμένουν για ώρες μέχρι να διευθετηθούν, να στριμώχνονται με τέτοιο τρόπο που καθιστά ακόμα και την εύρεση χώρου για εξέταση και νοσηλευτική πράξη πρόκληση. Η ασφάλεια των ασθενών μας και η δική μας παίζεται στα ζάρια γιατί δουλεύουμε με εξαντλητικούς ρυθμούς,  με μια βαρύτατη υποστελέχωση που μας αναγκάζει σε διπλοβάρδιες, απλήρωτες υπερωρίες στην προσπάθεια να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας όρθιο», αναφέρεται σε κείμενο το οποίο υπογράφουν 91 εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος διαψεύδουν τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την 1η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, «που πάνω στον πανικό τους και προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις ,
κάνουν λόγω για μεμονωμένα στιγμιότυπα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Ολόκληρες οι βάρδιες μας είναι γεμάτες αποκλειστικά σχεδόν με περίπου τέτοια στιγμιότυπα και ενώ έχουμε προειδοποιήσει από καιρό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε μετακυλύουν τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους. Ούτε τα περιστατικά διευθετούνται μετά από ολιγόωρη αναμονή, ούτε προωθούνται αμέσως το χώρο του ΤΕΠ γιατί πολύ απλά δε χωράνε , ούτε είναι βέβαια μονοψήφιος ο αριθμός των φορείων που προωθήθηκαν εντός του παθολογικού».

Με το ίδιο κείμενο, οι εργαζόμενοι του «Γ.Γεννηματάς» καλούν το Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου «να ανασκευάσουν τις παραπάνω ψευδείς δηλώσεις τους και να προχωρήσουν σε άμεσες κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

 

Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στον χώρο του Παθολογικού Ιατρείου των ΤΕΠ του νοσοκομείου υφίστανται 15 σταθερές θέσεις εξέτασης ασθενών, «αλλά τα περιστατικά που καλείται να διαχειριστεί είναι περισσότερα και προωθούνται αμέσως εντός του χώρου για να βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας εξέτασης».

ΠΗΓΗ https://www.ygeiamou.gr/

Related Articles

Back to top button