FACEBOOKBUSINESSFASHIONNOMIKA ΘΕΜΑΤΑvideoΑΝΤΡΑΣΑΣΦ. ΙΣΤΟΡΙΕΣΑΣΦΑΛΙΣΗΓΥΝΑΙΚΑΕΠΙΧ/ΣΕΙΣκοινωνικάΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΙΔΙΠολιτικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΑΞΙΔΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΥΓΕΙΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τέμπη: Το «ευχαριστώ» της Καρυστιανού – Πάνω από 680.000 υπογραφές για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

«Σε μια δημοκρατική χώρα, η Βουλή είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την επιθυμία των πολιτών», τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού

Πάνω από 680.000 υπογραφές έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το διαδικτυακό ψήφισμα για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, που ξεκίνησε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού.

Οι πολίτες στέκονται στο πλευρό της γυναίκας, που έγινε σύμβολο για τον αγώνα απόδοσης δικαιοσύνης στη μνήμη των 57 νεκρών στα Τέμπη.

Εδώ και μερικές ημέρες, έχει εκδοθεί ένα ψήφισμα, με πρωτοβουλία της κυρίας Καρυστιανού, στο οποίο γίνεται συλλογή υπογραφών – οι οποίες, το βράδυ της Παρασκευής, είχαν ξεπεράσει τις 680.000 – προκειμένου να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος και ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Συγκινημέρνη η Μαρία Καρυστιανού από την μαζική ανταπόκριση του κόσμου, με μια ανάρτηση στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook ως «Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023», θέλησε να ευχαριστήσει όσους υπέγραψαν το ψήφισμα, υπογραμμίζοντας πως «σύμφωνα λοιπόν με το Νόμο (αρθ.73,Παρ. 6), οι υπογραφές θα σταλούν στον εισαγγελέα, ο οποίος ΟΦΕΙΛΕΙ αμελλητί να τις δώσει στη Βουλή για ψήφιση».

Το «ευχαριστώ» των οικογενειών των θυμάτων

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ από εμάς.

Επειδή κάποιοι απαξιώνουν την δύναμη της κοινωνίας. Επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μάταιο να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα σου. Επειδή, πιστεύουν ότι εμείς πρέπει να πονάμε βουβά.

Το αρθ.73 παρ. 6 δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να καταθέσει πρόταση τροποποίησης νόμου. Παρόμοιος νόμος υπάρχει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Αλλά μόνο στην Ελλάδα ο απαιτούμενος αριθμός των υπογραφών αγγίζει το τεράστιο σύνολο των 500.000.

Εμείς όμως το ξεπεράσαμε αυτό το «εμπόδιο» και συνεχίζουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με το Νόμο (αρθ.73,Παρ. 6), οι υπογραφές θα σταλούν στον εισαγγελέα ο οποίος οφείλει αμελλητί να τις δώσει στη Βουλή για ψήφιση.

Σε μια δημοκρατική χώρα, η Βουλή είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την επιθυμία των πολιτών. Η Βουλή είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει σύμφωνα με τον νόμο και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Φωνάζουμε ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου.

Θα είναι λοιπόν σαφές το αίτημα και πολύ ενδιαφέρουσα η αντιμετώπιση του εν λόγω ψηφίσματος και για μας θα είναι πολύ σημαντική η μέρα που οι εκπρόσωποι μας θα έχουν στα χέρια τους μια τόσο δυνατή κίνηση της κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο ψήφισμα είναι για εμάς κέρδος. Το χρειαζόμαστε ως δύναμη και θα χρησιμοποιηθεί στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οπότε συνεχίζουμε δυναμικά για να φτάσουμε στο μεγαλύτερο σύνολο υπογραφών που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε!

Ποτέ στη Βουλή δεν χρησιμοποιήθηκε αυτός ο νόμος μέχρι σήμερα. Ήρθε όμως η ώρα.

 

Τι αναφέρει το ψήφισμα

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

»Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!

»Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.

»Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού.

 

ΠΗΓΗ IN.GR 

 

ΕΔΩ  Η ΟΜΑΔΑ  Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023

https://www.facebook.comΣύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023/groups/1461818834692574

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button