FACEBOOKNOMIKA ΘΕΜΑΤΑΑΝΤΡΑΣΓΥΝΑΙΚΑΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΙΔΙΠολιτικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα δύο προτάγματα της σύγχρονης ελληνικής πολιτείας

Γράφει ο Γιάννης Κυριακόπουλος Διακεκριμένος Νομικός . Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών

Αγαπητές φίλες και φίλοι:
Πολλές φορές μέσα στην ημέρα, παρά την καθημερινή τύρβη και την αφιέρωση μου στην εργασία μου, όπως όλοι μας άλλωστε, νιώθω την ανάγκη να αρθω πάνω από τα τετριμμένα και τα συνήθη, και να συνεισφέρω στον προβληματισμό πολλών από εμάς και ειδικά από την γενιά μας, όσων έχουν διαβεί την ηλικία των 50-70 ετών, για το που βαδίζει η χώρα μας και τι δέον γενέσθαι.
Δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας εκτιμώντας ότι η χώρα μας βαδίζει πληθυσμιακά σε ταχύτατη δημογραφική απίσχνανση σε βραχύ ορίζοντα, το 2050, σε κάτω των 9.000.000, συμπεριλαμβανομένων των πολιτογραφηθέντων  μεταναστών που, καλώς ήλθαν, άλλωστε είναι νομοτέλεια, από την προϊστορία του ανθρώπου, οι μετακινήσεις πληθυσμών σε εύρεση καλύτερων συνθηκών ζωής.
Δεν είμαι υπέρ της ξενηλασίας, δεν είμασταν ποτέ εμείς οι Έλληνες “ξενοφοβικοί”.
Όμως η διατήρηση της ιδιοσυστασίας μας ως έθνους, ως λαού με ιστορική αναφορά, καταγωγή και προσφορά σε αυτό που λέμε οικουμενικό αλλά κυρίως ευρωπαϊκό πολιτισμό, κινδυνεύει από μια άκριτη και άνευ όρων ενσωμάτωση εκείνων που αρνούνται να αποδεχθούν  αυτά που η Δύση θεωρεί ως κεκτημένα: Την ανεξιθρησκεία, την ισότητα γυναικών ανδρών και την ελευθερία σεξουαλικού η φυλετικού η πολιτικού  αυτοπροσδιορισμού.
Ανεξαρτήτως αυτού όμως, η δημογραφική κατάρρευση, προκαλεί όχι μόνον εθνικό κίνδυνο, “υπαρξιακό” θα έλεγα, αλλά και δημοσιονομικό, αναλογιστικό, χρηματοοικονομικό κλπ. 
Για πάμπολλους λόγους, πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να αναδειχθούν τα δύο , κατά την γνώμη μου μείζονα προτάγματα, δηλαδή η ανάσχεση της δημογραφικής κατάρρευσης και ο ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ των Ελλήνων, μέσω της επιστροφής της διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, ήδη από το Δημοτικό, με “προσηνη” και “χαριεντα” τρόπο, προσαρμοσμένο στην τρυφερή αυτή ηλικία….
Και τα δύο, τα θεωρώ τα σημαντικότερα διακυβεύματα της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, ποσοτικό το ένα, ποιοτικό το άλλο:
ΘΕΛΟΥΜΕ περισσότερους Έλληνες που θα είναι περισσότερο Έλληνες, δηλαδή εγγράμματους, πεπαιδευμένους στην “θεϊκή” Ελληνική Γλώσσα, ώστε να γίνουν περισσότερο συνειδητοποιημένοι άνθρωποι και πολίτες:
Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα, εκπαιδεύει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, νοηματοδοτει τις έννοιες, ενεργοποιεί την κριτική σκέψη, ωθεί σε αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία, ανθρωπισμό.
Όσοι φίλοι συμφωνείτε ή διαφωνείτε, μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα. Η αλήθεια είναι (α+λήθη, μη λήθη….) ότι δεν έχουμε μάθει στην ισηγορία, διαπληκτιζομαστε αντί να μιλάμε….
Ο Γιάννης Κυριακόπουλος Διακεκριμένος Νομικός . Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, Τ. Δ/νων Σύμβουλος ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών 2009-2013

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Του Ιωάννη Π. Κυριακόπουλου

Προσωπικά στοιχεία

Χρόνος και τόπος γεννήσεως : 17.01.1967 – Αθήνα
Οικογενειακή κατάσταση : Εγγαμος, πατέρας τριών τέκνων
Τηλ. Επικοινωνίας : 210.3633104, 6944.156721
Email : kyroslawassociate@hotmail.com

Σπουδές

1. Πτυχίο Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών 1991
2. Master of Science in European Banking, Belgian Bankers Academy in collaboration with the University of Antwerp, Belgium, 2001
3. Master of Science in Real Estate Appraisal, University of Edinborough, Scotland, 2006
4. Σπουδές σε επίπεδο Master of Science in European Studies (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών), (Δεν έχει ολοκληρωθεί)
5. Σπουδές Post-Graduate in Business Administration – Maryland 1991
6. Certificate in Branch Performance Management, Belgian Bankers Academy- University of Maastricht, 2001
7. Certificate in Credit Risk Management, BBA, 2001

Πιστοποιήσεις-Αδειες

1. Άδεια Ασκήσεως Δικηγορίας, 1993
2. Άδεια πωλήσεων Αμοιβαίων Κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, 2001
3.Πιστοποιημένος Επενδυτικός Σύμβουλος (Α1,Α2,Β1,Β) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατόπιν εξετάσεων, επιτυχής εξέταση για την πιστοποίηση Γ, Νοέμβριος 2009,
5. Αδεια Ασφαλιστικού Συμβούλου και Αδεια Μεσίτη Ασφαλίσεων, 2007
6. Πιστοποιημένος Εισηγητής Νομικών-Χρηματοοικονομικών από το ΕΚΕΠΙΣ, 2008
7. Αδεια Εκτιμητή Ακίνητης Περιουσίας, (Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής)

Ξένες Γλώσσες
Αγγλική, Αριστα (Πτυχίο Lower Cambridge 1984, Πτυχίο Proficiency Michigan 1990)

Στρατιωτική Θητεία

1989-1991, Υπεύθυνος Γραφείου του Αντιπροσώπου στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ιταλία (AFSOUTH NAPLES ITALY)
Επαγγελματική Εμπειρία

1. Πρακτική άσκηση ώς Φοιτητής Νομικής στην Δικηγορική Εταιρεία «RICHARDS BUTLER” στο Λονδίνο επί 1 έτος, με ειδίκευση στα Ναυτιλιακά (1987-1988)
2. Πρακτική Άσκηση στα Δικηγορικά Γραφεία «Παληός-Τιμαγένης» στον Πειραιά επί 2 έτη, με ειδίκευση στα Ναυτιλιακά (1988-1989)
3. Νομικός Σύμβουλος στην εταιρεία «ΑΔΔΑΞ», θυγατρική του Ομίλου της
Εμπορικής Τράπεζας, (1991-1993)
4. Ασφαλιστική-Χρηματοοικονομική Δραστηριότητα επί τετραετία στην “AGF-COSMOS” (νύν ALLIANZ), , με βραβεύσεις και διακρίσεις ως Κορυφαίου-διακεκριμένου Ασφαλιστικού Συμβούλου στις Ασφαλίσεις Ζωής (1994-1998)
5. Συνεχής επί 10ετία Χρηματιστηριακή Δραστηριότητα ως Δ/νων Σύμβουλος-Ιδιοκτήτης ΑΕΕΔ, με ταυτόχρονη Νομική Εξειδίκευση σε θέματα Χρηματιστηριακής –Επενδυτικής–Real Estate-Ασφαλιστικής Νομοθεσίας (MIFID, Κοινοτικές Οδηγίες κλπ)
6. Διευθύνων Σύμβουλος – Γεν. Διευθυντής ΑΕΔΑΚ ΑΣΦ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 2009-2013(www.hpmf.gr/press) με ιδιαίτερα επιτυχή αποτελέσματα όπως έχει γραφεί στον Ελληνικό και τον Διεθνή Τύπο (μπορείτε να ανατρέξετε στο google και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά με το όνομά μου και την ιδιότητά μου),
7. Συνεργασία με την “CARLTON GROUP COMPANY” ως «Head of Legal Department” με αντικείμενο το διεθνές REAL ESTATE. (2011-2013)

 

 

Παρούσα Δραστηριότητα

-Ασκηση Δικηγορίας με ειδίκευση στην Τραπεζική Νομοθεσία, Νομοθεσία Κεφαλαιαγοράς, Κανονιστική Συμμόρφωση, κλπ
-Διδασκαλία Νομικών – Χρηματοοικονομικών Μαθημάτων
-Εισηγητής σε σεμινάρια πιστοποίησης Επενδυτικής, Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και Διαρκούς Επιμόρφωσης του Ε.Τ.Ι. της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, Ελληνική Ένωση Πιστοποιημένων Αναλυτών, Κ.Ε.Κ. ΑΣΟΕΕ, Σχολή Εθνικής Αμυνας, κλπ)
-Παροχή επενδυτικών υπηρεσιών-διαχείριση περιουσίας

Επικεφαλής του Δικηγορικού γραφείου Kyros Law Offices

Η δικηγορική ομάδα Kyros Law Offices έχει μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία σε ζητήματα Χρηματοοικονομικού και Τραπεζικού Δικαίου, Κεφαλαιαγοράς, Εμπορικού, Εταιρικού και Διοικητικού δικαίου.
Έχει αναλάβει αρκετές ομαδικές αγωγές σε θέματα Τραπεζικού Δικαίου.
Η πιο πρόσφατη υπόθεση αφορά το κούρεμα των καταθέσεων-ομολόγων και λοιπών αξιόγραφων στην Λαϊκή τράπεζα και στην τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο, εξαιτίας της αποφάσεως της Κυπριακής Κυβέρνησης του Μαρτίου 2013. Η Kyros Law Offices αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάθεση ομαδικής προσφυγής σε Διεθνή Διαιτησία κατά της Κύπρου υπό την αιγίδα της World Bank στο ICSID (Διεθνές Κέντρο Επιλύσεων Επενδυτικών Διαφορών) που εδρεύει στην Washington, στις ΗΠΑ.

Συγγραφική Δραστηριότητα

-Εργατικό Δίκαιο, ΤΕΙ Πειραιά 2003 («Σύγχρονη Εκδοτική»)
-Λεξικό Ειδικής Ορολογίας γιά Νομικούς, Εκτιμητές Ακινήτων, Οικονομολόγους,
-Σημειώσεις Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου, ΠΣΕ Πειραιά, 2002

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button